Mestna občina Maribor (MOM) ima novo vodstvo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Mestna občina Maribor (MOM) ima novo vodstvo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Imenovanje ni presenečenje, saj je Železnik spremljal novoizvoljenega župana Sašo Arsenoviča na primopredaji poslov od prejšnjega župana Andreja Fištravca. Novi vodja mestne uprave ima končano Mornariško vojaško akademijo v Splitu, od leta 1993 do letos je bil zaposlen na policiji.

"V prihodnjih dneh se bo novi vršilec dolžnosti seznanil s celotnim poslovanjem in trenutno situacijo na Mestni občini Maribor, sestavo proračuna in tekočimi obveznostmi, ki ga čakajo, nato pa bo podal izjavo o viziji in načrtih za prihodnje obdobje," so sporočili z občine.

Cekićevi pred zamenjavo višja plača
Na položaju je zamenjal Matejo Cekić, ki je postala v. d. direktorice aprila lani, ko je odstopil še eden v vrsti direktorjev mestne uprave v Fištravčevem mandatu Simon Štrancar. Pred odhodom ji je Fištravčeva ekipa uredila višjo plačo. Po poročanju časnika Večer so jo konec novembra za en dan premestili na delovno mesto sekretar v uradu za komunalo, promet in prostor, nato pa je bila znova imenovana na v. d. direktorja mestne uprave. S tem je na plačni lestvici štiri razrede višje, kot če bi se vrnila na svoje izvirno delovno mesto v uradu za finance in proračun. Zdaj bo opravljala delo na občinskem uradu za komunalo, promet in prostor.