Napad se je zgodil marca 2019. Foto: Pixabay
Napad se je zgodil marca 2019. Foto: Pixabay

Pirotehnični izdelek naj bi jima izročil Danijel Marhold.

Reherja, ki je predsednik slovenske boksarske zveze, obtožnica po poročanju časnika Večer bremeni napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitve splošne nevarnosti. Na predobravnavnem naroku je vztrajal pri predlogu svojega zagovornika, da krivde, niti katerega koli dejstva, ki izhaja iz obtožnice, ne bo priznal.

Krivde na predobravnavnem naroku ni priznal niti Danijel Marhold, ki ga obtožnica bremeni pomoči pri izvršitvi kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Kdaj se bo sojenje začelo, ni znano, saj je tožilstvo napovedalo pritožbo na sklep sodišča, da se iz dokazov izločijo podatki, ki so jih policisti pridobili s pregledom mobilnega telefona starejšega mladoletnika in njegovih uporabniških računov.

Eksplozija je poškodovala steklene površine lokala in del njegove notranjosti. Vrednost škode je po poročanju Večera znašala 16.000 evrov, za sto evrov škode je bilo še na sosednjem objektu. Višji državni tožilec Ivo Šume je poudaril, da bi lahko eksplozivna naprava ogrozila življenja naključnih mimoidočih.