Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Študent, ki prošnje za podaljšanje bivanja ne bo oddal pravočasno, se bo moral izseliti. Lahko bo sicer izpolnil novo vlogo za sprejem, a to pomeni, da bo posteljo dobil šele novembra ali decembra.

"Okoli 100 jih je vsako leto, ki pozabijo oddati prošnjo, tako da je ta datum zelo, zelo pomemben, seveda pa je 16. avgust pomemben tudi za tiste, ki želijo na novo priti v študentske domove," pojasnjuje direktorica Študentskih domov Maribor maja Krajnc Ružič.

Razpis za sprejem je sicer odprt do 1. junija prihodnje leto. To je novost, da lahko študente ob prostih posteljah sprejmejo tudi med letom. Pozivajo, da se vloge oddajo čim prej, saj bodo oblikovali prednostno listo.

Zaradi obnov bo nekaj postelj manj

Po obnovi Doma 1 na Tyrševi ulici, začela se bo predvidoma v drugi polovici septembra, bo namreč okoli 220 postelj manj. "Pod naše okrilje bo spadal tudi dijaški dom, ki bo pokril nekaj teh postelj, pa vendar menimo, da bodo nekateri študenti žal ostali letos brez postelje v Mariboru," pravi direktorica.

Spreminjajo se smernice bivanja. Med študenti so zelo priljubljeni apartmaji. Na voljo bodo tudi v Domu 1, kjer si bodo dva oziroma štirje študentje delili kuhinjo in po dva kopalnico.

Projektna dokumentacija je pripravljena tudi za obnovo depandanse s telovadnico na Tyrševi in Doma 15 na Gosposvetski cesti, čakajo le še na denar. Dobili naj bi ga iz načrta za okrevanje in za energetsko prenovo stavb širšega javnega sektorja.

Podaljšanje bivanja v študentskih domovih