Napako so kmalu popravili, zaprli cev in izolirali del, kjer je nastal lom. Foto: MMC RTV SLO
Napako so kmalu popravili, zaprli cev in izolirali del, kjer je nastal lom. Foto: MMC RTV SLO

Večja vodovodna cev v Melju je počila 15 minut do 20. ure, kar je povzročilo padec tlaka v vodovodnem omrežju, pojasnjuje direktor Mariborskega vodovoda Miran Jug: "Melje leži nizvodno od črpališča, kar je povzročilo še večji padec tlaka, zato je bila oskrba v večjem delu mesta in tudi v nekaterih delih Hoč motena."

Napako so kmalu popravili, zaprli cev in izolirali del, kjer je nastal lom. Po besedah Juga so nekaj čez 21. uro v večini mesta znova vzpostavili oskrbo z vodo, ki pa je lahko zaradi morebitnega vdora zraka lahko tudi nekoliko motna.

Jug je občane prosil za razumevanje, o samem vzroku preloma pa: "Ta cevovod je star okoli 40 in nekaj let. Mogoča je napaka v materialu, težko je ugotoviti, zakaj je počilo. Cevovod ni nov, ga obnavljamo. To je napaka, ki se dogaja na vseh cevovodih, ne gre za nič nepričakovanega. Žal je prišlo do poka večjega cevovoda, ki je imel vpliv na tako rekoč celotno mesto."

Spomnimo, da je nekdanji direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač več let opozarjal, da občina pobrane omrežnine ne vrača v zadostni meri v naložbe oziroma v vzdrževanje vodovodnega omrežja.