Foto: Twitter/Poslanska skupina SDS
Foto: Twitter/Poslanska skupina SDS

Kaloh je od leta 2018 poslanec SDS-a v državnem zboru, predtem je bil strokovni sodelavec v poslanski skupini SDS in svetovalec ministra za notranje zadeve. Vodenje mariborskega mestnega odbora SDS-a je prevzel marca 2019.

Poudarja, da je "lokalpatriot". Kot je dejal, se je v času vlade Janeza Janše močno zavzemal za mariborske projekte, med drugim gradnjo Centra Rotovž ter obnovo promenade v Mestnem parku in Dvorane Tabor.

Poudaril je, da bo v primeru izvolitve v nasprotju s sedanjim županom Sašom Arsenovičem poskrbel za razvoj vseh mestnih četrti in krajevnih skupnosti, deloval kot "človek dialoga" in sodeloval s strokovnjaki. Napoveduje, da se bo trudil, da bo v Maribor pripeljal sedež kakšne državne institucije ali državnega podjetja.

Po Kalohovem mnenju so nujni tudi krepitev turistične ponudbe v občini, obnova kopališča na Mariborskem otoku in dvorca Betnava, vrnitev tekmovanja za zlato lisico na Pohorje in preveritev učinkovitosti Javnega holdinga Maribor. Problematično se mu zdi dosedanje zadolževanje občine in urejanje prometa v mestu.

Da je vlada pod vodstvom njegove stranke pred desetimi leti, ko je tudi sam delal v kabinetu ministra za notranje zadeve, poskušala disciplinirati Mariborčane na protestih proti takratnemu županu s solzivcem, mu je sicer žal, a meni, da za vse ni mogoče kriviti vlade.

Kandidaturo za mariborskega župana oziroma županjo so doslej že uradno napovedali mestni svetnik Stranke mladih - Zelenih Evrope Igor Jurišič, nekdanja poslanka LMŠ-ja Lidija Divjak Mirnik kot kandidatka mestne Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR) ter nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis kot kandidat Gibanja Svoboda. Sedanji župan Saša Arsenovič zbira podpise za vnovično kandidaturo.