Zdravko Kačič. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Zdravko Kačič. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Kačič meni, da je to, da nima protikandidatov, zaupnica njegovemu delu. Najpozneje do 11. aprila mora mnenje o kandidatu zdaj podati še študentski svet.

Kačiča sta pri novi kandidaturi za rektorja podprli Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter strojna fakulteta. Dobil je tudi podporo več kot 220 visokošolskih učiteljev in drugih zaposlenih. "To lahko razumem po eni strani kot potrditev ali pa prepoznavanje akademske skupnosti, da je delo, ki smo ga opravili in vizija, ki smo jo ne nazadnje tudi zapisali v novo strategijo Univerze v Mariboru do leta 2030, tista, ki jo akademska skupnost prepoznava kot pravo za nadaljnji razvoj naše univerze," je dejal Kačič.

Tudi najstarejši še živeči nekdanji rektor meni, da Kačič nima protikandidatov, ker je delal dobro. "Ljudje zaupajo sedanjemu rektorju, in to je po svoje seveda tudi pozitivno, da se rektor daljše obdobje zadrži, ker načrti dela so," je dejal dr. Alojz Križman nekdanji rektor Univerze v Mariboru.

V novem mandatu bo med drugim nadaljeval naložbene programe za obnovo in gradnjo nove univerzitetne infrastrukture. "Hkrati pa si bo v projektu RIUM2 prizadeval umestiti v te stavbe ustrezno vrhunsko raziskovalno opremo," je še povedal Kačič.

Rektorske volitve bodo 24. maja. Na zadnjih so bili kandidati štirje, trije, poleg Kačiča, so prihajali iz prorektorskih vrst nekdanjega rektorja Igorja Tičarja, ki se je zaradi upokojitve od funkcije poslovil predčasno.

Za mariborskega rektorja le ena prijava