Foto: Policija
Foto: Policija

Postopek zamenjave poškodovanega ali uničenega dokumenta je enak kot za pridobitev novega dokumenta.

Ob tem je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki je z v. d. generalnega direktorja policije Senadom Jušićem obiskal Koroško, poudaril, da se najdeni dokumenti ne objavljajo na družbenih omrežjih, saj bi se s tem izpostavljali osebni podatki ljudi, so še sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Ministrstvo za notranje zadeve in policija spremljata razmere na terenu in ostajata pomemben del lokalnih skupnosti, ki so v fazi sanacije po poplavah, so poudarili na ministrstvu.

Sorodna novica Za menjavo v poplavi uničenih dokumentov ni treba plačati upravnih taks

Policija je na teren že pred dnevi napotila večje število policistov, kriminalistov in pomožnih policistov, ki zagotavljajo varnost na prizadetih območjih. Pomembno je, da so ljudje pozorni na morebitne goljufe in sumljive osebe, ki bi v teh razmerah izkoristile stisko ljudi.

Minister je pozval k previdnosti, vsako sumljivo dogajanje pa je treba nemudoma prijaviti policiji na 113.

Prav tako je pomembno, da so vsi, ki sodelujejo pri sanaciji poplavljenih območij, previdni in ravnajo samozaščitno, da se ne bi pojavljale poškodbe ali druge nesreče. Pri tem je bistvenega pomena tudi, da se vsi prostovoljci, ki odhajajo pomagat, na prizadeta območja odpravijo organizirano in najavljeno.

Poklukar in Jušić sta obiskala občine Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem. V pogovorih z župani, predstavniki civilne zaščite, policije, Slovenske vojske, z domačini in prostovoljci sta se seznanila z razmerami na terenu. Čeprav so posledice poplav katastrofalne, pa upanje vlivajo solidarnost, požrtvovalnost in srčnost vseh, ki sodelujejo pri sanaciji.