"Upam, da bom koristen celotni Sloveniji s posebnim posluhom za Pomurje in sorazmeren regijski razvoj," je dejal župan Murske Sobote Aleksander Jevšek, ki bo predvidoma prevzel vodenje ministrstva za regionalni razvoj in kohezijo. Foto: MMC RTV SLO

Kot je na torkovi seji občinskega sveta povedal Aleksander Jevšek, kandidat za ministra za regionalni razvoj in kohezijo, se je tako odločil v skladu z veljavno zakonodajo. Glede dvomov, ki so se pojavili o združljivosti Hoblajeve funkcije z direktorovanjem v javnem zavodu, pa je dejal: "Vse te stvari so preverjene prek ministrstva za javno upravo, tudi v skladu z zakonom o integriteti o nezdružljivosti teh funkcij, tako da ni skrbi, da bi se kar koli prejudiciralo."

Bernardko Ružič, upokojeno učiteljico, ki bo Hoblaju pomagala na področjih šolstva, zdravstva, kulture in športa, je za podžupanjo imenoval, ker drugo podžupansko mesto ni bilo zasedeno. Občinski upravi se je na seji tudi zahvali za sodelovanje in jo ocenil kot odlično, ob tem pa dodal, da je delo župana ali županje samo segment občinske uprave.

Pojasnil je tudi odločitev za ministrsko kandidaturo, potem ko naj bi imel tri možnosti. Lahko bi odmrznil pokojnino in se lagodno sprehajal, lahko bi tudi znova kandidiral za župana in ob izvolitvi "še štiri leta v prazno hodil v Ljubljano, pogosto, ne zmeraj neuspešno, in prepričeval uradnike, kako je ta regija potrebna drugačnega razvoja". "Odločil sem se za tretjo možnost, upam, da bom koristen celotni Sloveniji s posebnim posluhom za Pomurje in sorazmeren regijski razvoj," je sklenil Jevšek.