V nesreči, ki se je zgodila zgodaj zjutraj, so bila udeležena kombinirano vozilo ter manjše in večje tovorno vozilo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Voznik kombiniranega vozila je peljal proti Mariboru, med vožnjo pa trčil v desno varovalno ograjo. Od tam ga je odbilo v levo, kjer je trčil še v levo varovalno ograjo, nato pa ga je prek nje vrglo na nasprotno smerno vozišče. Tam je vanj trčilo manjše tovorno vozilo, takoj zatem pa še večje tovorno vozilo. To se je po trčenju prevrnilo prek vmesne odbojne ograje na nasprotno smerno vozišče. Njegov voznik pa je ostal v vozilu ukleščen in so ga iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci.

Poleg njega so se po podatkih policije v nesreči hudo poškodovali še povzročitelj prometne nesreče in dva njegova sopotnika. En potnik iz kombiniranega vozila je bil lažje poškodovan, prav tako voznik manjšega tovornega vozila. Tri poškodovane so z reševalnimi vozili prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, tri v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Gneča zaradi odstranjevanja posledic nesreče

Kot je za Televizijo Slovenija poročal novinar Bojan Peček, je bila avtocesta zaradi odprave posledic trčenja zaprta proti Murski Soboti, občasno je veljala tudi popolna zapora. V nasprotni smeri so bili občasni zastoji, obvoz pa je bil mogoč po regionalni cesti Sveta Trojica v Slovenskih goricah–Sveti Jurij ob Ščavnici.