Novi koprski župan Aleš Bržan je že povlekel prve večje kadrovske poteze. Foto: Radio Koper
Novi koprski župan Aleš Bržan je že povlekel prve večje kadrovske poteze. Foto: Radio Koper

Jani Bačič je vodenje Marjetice prevzel lani, ko se je prejšnji dolgoletni župan Kopra Boris Popovič sprl z do takrat zvestim Gašparjem Gašparjem Mišičem. Zdaj ga je na seji razrešil nadzorni svet, ki pa se po menjavi občinske oblasti ni spremenil. Predčasen odhod Bačiča so torej potrdili nadzorniki, ki jih je imenovala še Popovičeva stranka - na čelu z Dejanom Škerličem.

Bačič pojasnjuje, da je predčasen odhod županu Alešu Bržanu predlagal sam, ker da ni želel biti kakršna koli ovira, vrača pa se na javni zavod za šport, kjer je njegova zaposlitev v tem času mirovala. "Ni res, da sem tik pred zdajci zaposloval v podjetju. Nasledniku ga zapuščam v dobrem stanju, 230-članski kolektiv je zadovoljen. Primopredajnega zapisnika za nove oglaševalske panoje s Telekomom nisem želel podpisati. Novo vodstvo se bo moralo dogovoriti o plačilu mesečnega obroka in trženju panojev," dodaja.

Občina bo morala kmalu objaviti javni razpis za zasedbo direktorskega mesta Marjetice, začasno bo poslovodenje prevzela Azra Rešič. Že nekaj časa je odprt razpis za direktorja Rižanskega vodovoda Koper, saj se bo dolgoletni direktor Zdravko Hočevar upokojil.

V kratkem bo objavljen javni natečaj za direktorja občinske uprave. Župan Bržan je pred dnevi razrešil Sabino Mozetič, danes je imenoval vršilko dolžnosti. To je postala Tamara Kozlovič, ki bo svojo funkcijo nastopila 14. januarja in bo delo opravljala do imenovanja novega direktorja. Kot je svojo odločitev obrazložil koprski župan, je na mesto vršilca dolžnosti koprske občine imenoval osebo, ki dobro pozna delovanje koprske občinske uprave, saj si želi, da bi bila uprava čim bolj operativna: "Tamara dobro pozna delovanje občinske uprave, je izredno proaktivna, organizirana in operativna. Vem, da bo svoje delo opravljala strokovno, srčno, predvsem pa v interesu naših občanov."