Bo sodišče pritrdilo neizbranemu kandidatu za direktorja celjske bolnišnice? Foto: Pixabay
Bo sodišče pritrdilo neizbranemu kandidatu za direktorja celjske bolnišnice? Foto: Pixabay

Gabrovec namreč meni, da je bil nezakonito izločen iz postopka izbire direktorja, zato je pred mesecem dni celjsko delovno sodišče izdalo začasno odredbo za zadržanje izvršitve sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju nove direktorice. Celjska bolnišnica se je na začasno odredbo pritožila, zato je sodišče danes znova prisluhnilo argumentom obeh strani.

Gabrovec je v izjavi za medije povedal, da je privolil v mediacijo, njegov odvetnik Igor Inkret pa je pojasnil, da celjska bolnišnica ni dala soglasja k izvedbi mediacije. Gabrovec je dodal, da bi bil zadovoljen z ugotovitvijo, da je izpolnjeval razpisne pogoje za imenovanje direktorja celjske bolnišnice. "Iz postopka izbire me je razpisna komisija izločila protipravno na podlagi ponarejenega dokumenta še pred sejo sveta zavoda bolnišnice, zato pričakujem tudi opravičilo celjske bolnišnice. O tem bi namreč moral odločati svet zavoda, in ne razpisna komisija," je še dejal Gabrovec.

Zasebna podjetnica in nekdanja poslanka SMC-ja
Inkret pa pričakuje, da bo sodišče v sedmih dneh izdalo sklep, s katerim bo potrdilo začasno odredbo. Sodišče je sicer ob izdaji začasne odredbe odločilo, da se za vsak dan, ko bo Guček Zakoškova na direktorskem stolčku, Splošni bolnišnici Celje izreče denarna kazen 2.000 evrov.

Svet zavoda celjske bolnišnice je na seji 5. februarja za direktorico imenoval 48-letno zasebno podjetnico Guček Zakoškovo iz Šmartnega v Rožni dolini. Bila je poslanka SMC-ja in nato državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo, a je leta 2016 iz osebnih razlogov odstopila, v državni zbor pa se ni vrnila.