Mož, poln načrtov, ki jih razkriva v spletnem klepetu. Foto: RTV SLO
Mož, poln načrtov, ki jih razkriva v spletnem klepetu. Foto: RTV SLO
Zoran Janković
Ali lahko karkoli spodkoplje pregovorno Jankovićevo samozavest? Foto: RTV SLO

Zoran Janković, ki je v četrtek, 13. julija gostoval v MMC-jevi spletni klepetalnici, bo na volitve odšel kot neodvisni kandidat neodvisne liste, podpore političnih strank pa kljub vsemu ne izključuje. Napovedal je, da si bo vsako leto zadal načrt dela, na koncu pa opravil anketo med Ljubljančani o obsegu njegove izpolnitve. Njegova plača naj bi bila sorazmerna izraženemu (ne)zadovoljstvu meščanov. Morebitni preostanek bo daroval v dobrodelne namene.

Govoril je o načrtih, vtisih, projektih, mislih, ki se porajajo v njegovi glavi.

Konkurenca bo številna in resna. Janković meni, da bodo programi vseh kanidatov podobni. Pomembno pa bo, kdo bo s svojim nastopom prepričal volivce, da bo podan program izpeljal.

Na službo v Mercatorju ne misli več. Časi, ko mu je bilo hudo, so, po njegovih besedah, mimo. Svojih navad pa ni spremenil, saj je to pri njegovih letih težko, dodaja.

Njegov moto v življenju je "uspeh na vseh področjih". Meni, da rezultati tako na gospodarskem kot na športnem področju dokazujejo, da je bilo dosežkov veliko. Še vedno čaka na največji uspeh, vse dokler se ne bo upokojil. Neuspehi pa so po njegovem mnenju enostavno stopnice na poti k uspehom.

Osebno je za peš sprehode po Golovcu in na grad, vendar je vzpenjača dano dejstvo. Stadion je nujno potreben. "Če bom izvoljen, bo definitivno zgrajen." Metelkova: "Osebno sem za obnovo. Če pa to ni možno, pa bi postavili novo lokacijo za mlade." Islamskiversko-kulturni center: "Da, sem za izgradnjo džamije, ne glede, če mi to odnese številne glasove, kajti Ljubljana kot evropsko mesto mora biti odprta za vse veroizpovedi."
Vstopite v klepetalnico in si preberite več.