Krajnik se je odločil boriti se še naprej. Foto: RTV SLO
Krajnik se je odločil boriti se še naprej. Foto: RTV SLO

Komisija za potrditev mandatov je namreč sprejela sklep, s katerim naj bi po neuradnih podatkih zavrnila Krajnikove ugovore glede nepravilnosti poteka volitev. Sklepa pa svetniki niso dobili v pisni obliki, kot so ga zahtevali.

Krajnik pričakuje, da svetniki ne bodo podelili mandata dosedanjemu in hkrati novoizvoljenemu županu Igorju Drakslerju, saj je prepričan, da je v drugem krogu volitev prišlo do številnih nepravilnosti.

Le 16 glasov razlike
Draksler je v drugem krogu županskih volitev zbral 16 glasov več od Krajnika. Slednji se povsem zanaša na podporo občinskega sveta, saj šteje koalicija njegove Liste za napredek in tradicijo po sklenitvi pogodbe 12 svetnikov - v 28-članskem občinskem svetu. Draksler uživa podporo sedmih svetnikov SLS-a in NSi-ja. Jeziček na tehtnici bodo tako premikali svetniki SD-ja in LDS-a.

Končni razplet na sodišču?
Ne glede na torkov razplet dogodkov pa je pričakovati pritožbo na upravno sodišče. Krajnik je namreč že od vsega začetka obljubljal, da bo pri vprašanju poštenosti volitev vztrajal do konca. Dokončno se bo glede upravnega spora odločil po seji občinskega sveta, je še poudaril.