Janković zaupa svoji ekipi in meni, da so v SDS-u preprosto nervozni. Foto: RTV SLO
Janković zaupa svoji ekipi in meni, da so v SDS-u preprosto nervozni. Foto: RTV SLO

Z blatenjem mojega imena želijo doseči višji rezultat.

Zoran Janković
Dimitrij Kovačič
Ljubljanski mestni svetniki niso vrgli puške v koruzo. Foto: RTV SLO

SDS Jankoviću očita, da so v preteklosti njegovi sedanji sodelavci in kandidati na listi za mestni svet delovali netransparentno.

Prepoceni parkirišča?
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani naj bi parkirišča ob omenjeni stavbi podjetju RAM Invest prodalo po ceni, ki je bila za 35 oz. 70 milijonov SIT (opravili so namreč dve cenitvi) nižja od tržne. SDS-ovi mestni svetniki trdijo, da je bilo zemljišče prodano brez razpisa, za posel pa niso vedeli niti v javnem podjetju Parkirišča.

V SDS so opozorili, da žena direktorja Gospodarskega razstavišča Anteja Madjarja Lili Madjar nastopa na Jankovičevi listi. Vendar se tu povezanost ne konča, saj je direktor kupca zemljišča, RAM Investa, Igor Pogačar, ključni akter afere SIB, ki je bil povezan z Jankovičevim svetovalcem Samom Lozejem. Lozejevo povezanost z banko SIB pa je SDS izpostavil že pred časom. Vodja svetniške skupine SDS v mestnem svetu ljubljanske občine Dimitrij Kovačič je dejal, da je Pogačar ključni človek pri "razprodaji mestnih zemljišč", ki jih preprodaja naprej z velikimi dobički.

"V SDS-u nervozni"
Janković je zavrnil navedbe o vpletenosti v sporni posel. Po njegovih besedah je SDS "nervozen" zaradi dobrih rezultatov, ki mu jih pripisujejo javnomnenjske raziskave. Janković meni, da bi Kovačiča moralo bolj skrbeti to, da so vlada in pomladne stranke prek predloga zakona o financiranju občin Ljubljani vzele osem milijard tolarjev. Vsekakor pa se Janković z SDS-om strinja, da je bila prodaja zemljišča podjetju RAM Invest netransparentna, vendar je treba to vprašanje po njegovem mnenju nasloviti na županjo Danico Simšič.

Zaupanje je ključno
Zoran Janković še vedno zaupa svojim sodelavcem, povedal pa je še, da tudi prevzema odgovornost za njihovo delovanje od trenutka, ko jih je sprejel v volilni štab oziroma povabil na kandidatno listo za svetnike. Poudaril je še, da mora morebitne nepravilnosti oziroma nezakonitosti delovanja posameznikov potrditi sodišče.

Z blatenjem mojega imena želijo doseči višji rezultat.

Zoran Janković