Slaščičar je piškote spekel po naročilu domačina, sicer sanitarnega inšpektorja, ki je prinesel svoje maslo. Foto: Televizija Slovenija
Slaščičar je piškote spekel po naročilu domačina, sicer sanitarnega inšpektorja, ki je prinesel svoje maslo. Foto: Televizija Slovenija

V javnosti tako odmeva še ena zgodba s piškoti, podobna tisti izpred dveh let, ko so upokojenci pojedli piškote s THC-jem in splezali na kozolec, kjer jih je zagrabila panika. Slaščičar pravi, da je sporne piškote tudi sam spekel nevede, in sicer po naročilu domačina, sicer sanitarnega inšpektorja. Kot je povedal slaščičar Štekar, ga je pred tedni omenjeni prosil za peko piškotov.

Zanje mu je prinesel maslo, preostale sestavine pa je prispeval slaščičar. "Piškote smo tudi spekli, ali je bil v njih THC ali ne, pa ne morem povedati, ker preiskava še poteka," je pojasnil Niko Štekar iz slaščičarne Štekar v Hočah.

Polovico piškotov je inšpektor v zahvalo pustil slaščičarju, ta pa jih je ponudil znancema. Kot pravi, je tudi sam enega pojedel, a se po njem ni počutil nič drugače. Sta pa znanca pojedla vse preostale piškote in pozneje v paniki končala na urgenci.

Dve hišni preiskavi
"V zvezi s tem kaznivim dejanjem so kriminalisti opravili dve hišni preiskavi, v katerih so zasegli snovi, za katere sumimo, da so prepovedane droge," je dejal predstavnik za odnose z javnostmi PU-ja Maribor Miran Šadl.

"Je bila opravljena hišna preiskava, tako v zasebnih kot tudi v službenih prostorih, ni bilo najdeno nič. Saj se s tem ne ukvarjamo," je zatrdil slaščičar Štekar. Slaščičarna obratuje naprej.

Da je njihov zaposleni vpleten v preiskavo v zvezi z indijsko konopljo, pa so potrdili na zdravstvenem inšpektoratu in še, da je inšpektor trenutno na bolniškem dopustu. Proti njemu bodo ukrepali, ko bo končana policijska preiskava.

"Če se bo potrdilo, da so v teh snoveh prepovedane droge, bosta osebi kazensko ovadeni," je še dejal Šadl. Neuradno naj bi bilo že znano, da je analiza pokazala prisotnost prepovedanih drog.

Par pojedel pol kilograma piškotov s travo
Par pojedel pol kilograma piškotov s travo