Akcija, v kateri so sodelovali učenci 85 osnovnih šol iz vse Slovenije, je uspela. Foto: Radio Koper
Akcija, v kateri so sodelovali učenci 85 osnovnih šol iz vse Slovenije, je uspela. Foto: Radio Koper

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je gostilo glavni dogodek dobrodelne akcije Zaigraj z nami (Play With Us), ki je potekala drugo leto zapored. Poleg spodbujanja zdravega načina življenja sta želela organizatorja, Rdeči križ Slovenije in Fundacija Zaigraj z nami, pri osnovnošolcih vzbuditi čut za solidarnost.

Akcija, v kateri so sodelovali učenci 85 osnovnih šol iz vse Slovenije, je uspela. Šport in dobrodelnost sta znova dosegla svoj namen, je dejal predsednik Rdečega križa Slovenije Alojz Kovačič: "Veseli smo lepega, sproščenega razpoloženja. V imenu Rdečega križa se moram zahvaliti tudi fundaciji, ki je organizirala in izvedla vse skupaj, tako da vsa čast, gremo skupaj naprej."

Med nagradami podpisani dresi Oblaka, Messija in Suareza

Z zbranimi sredstvi, ki so jih darovali otroci in njihovi starši, bosta 102 socialno ogrožena otroka lahko preživela petdnevne brezplačne počitnice na Debelem rtiču. Vsi tisti, ki so darovali po en evro, so sodelovali v žrebu več kot 600 nagrad, med katerimi so bili najbolj zaželeni podpisani dresi Jana Oblaka, Lionela Messija in Luisa Suareza.

Predstavnika Fundacije Zaigraj z nami Jako Jakopiča se je še posebej dotaknilo pismo ene izmed deklic, ki je sodelovala v akciji: "Mene je ganila neka deklica, ki je ob našem obisku neke šole dejala, da če bo morebiti dobila dres Messija, ga bo donirala in dobila na licitaciji še več denarja, da bo šlo lahko še več otrok na morje."

Vrhunec včerajšnjega žreba nagrad je bil zagotovo obisk zvezdnika svetovnega kova Jana Oblaka, ki so se ga razveselili prav vsi otroci. Zbralo se jih je več kot 550, zastopali pa so več kot 30.000 otrok, ki so sodelovali v akciji.

Slovenski vratar je glavni ambasador akcije Zaigraj z nami, lani sta se ji tako kot letos Messi in Suarez pridružila Fernando Torres in Antoine Griezmann. Na Debeli rtič je tokrat prišel tudi lastnik madridskega Atletica Miguel Angel Gil Marin in pomagal pri žrebu prvih desetih nagrajencev.