Foto: PU Celje
Foto: PU Celje

Močan veter je davi pri Podvelki izruval večje drevo, ki je padlo na osebno vozilo 52-letnega domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je umrl na kraju nesreče.

Drevo je poškodovalo tudi vozilo delavcev, ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. Nihče od njiju ni bil poškodovan.

Sorodna novica Veter odnašal strehe, drevesa, znake. Zadrževanje v gozdu še vedno nevarno.

Cesta pa bo na tem odseku zaradi nevarnosti, da se podre še kakšno drevo, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju–Ribnica–Vuhred, so dopoldne sporočili s Policijske uprave Celje.

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje

Ob 17.30 je bila cesta po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste še vedno zaprta, župan občine Podvelka Anton Kovše pa je za STA povedal, da naj bi jo kmalu polovično odprli in promet izmenično uredili s pomočjo semaforjev. Povedal je tudi, da je na cesto padlo drevo iz zasebnega gozda nad cesto in da so sicer pogovori o tem, da je drevesa na tem območju treba odstraniti, v preteklosti že potekali.

Sicer pa to ni prva tragična nesreča, ki se je na območju podvelške občine zgodila po oz. ob ujmah. Tokratna nesreča se je namreč zgodila približno tri kilometre od mesta nesreče, ko se je v bližini kraja Brezno najverjetneje zaradi predhodnega obilnega deževja 30. oktobra 2018 na glavno cesto Dravograd–Maribor prikotalila skala in pristala na avtomobilu ter tako pod seboj pokopala dva človeka. Po dogodku so pristojni na več območjih nad cesto postavili zaščitne mreže, še več naj bi jih v prihodnje, je še napovedal Kovše.

Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi močnega vetra za območje severovzhodne Slovenije za ponedeljek med okoli 8. in 12. uro izdala rdeče vremensko opozorilo. Popoldne je veter, kot je bilo napovedano, oslabel.