Film Lov prikazuje skupino premožnih zlikovcev, ki na prostem orkestrirajo lov na posameznike, zadržane proti njihovi volji. Foto: IMDb
Film Lov prikazuje skupino premožnih zlikovcev, ki na prostem orkestrirajo lov na posameznike, zadržane proti njihovi volji. Foto: IMDb
Sorodna novica V luči strelskih pohodov v ZDA preklicali premiero filma Lov

Napovednik je naznanil, da bo premiera filma Lov (The Hunt) po novem 13. marca, poroča Associated Press. Ideja pripadnikov elit, ki se zabavajo z lovom na pripadnike siceršnje populacije, je v filmu predstavljena kot teorija zarote. Kot je mogoče videti v napovedniku, lik Hilary Swank sredi posnetkov streljanja, eksplozij in drugega nasilja izjavi, da to "ni bilo resnično". Napovednik pa vsebuje še izjavo: "Film, o katerem se letos največ govori, je film, ki ga nihče še ni videl."

Foto: IMDb
Foto: IMDb

Nepravi trenutek za družbeno satiro
Pri Universal Pictures so se avgusta lani odločili preklicati za september napovedano premiero filma, odločitev pa so sprejeli po strelskih pohodih v El Pasu v Teksasu in v Daytonu v Ohiu.

Studio takrat sicer ni enoznačno navedel razloga za preklic premiere, so pa v sporočilu za javnost zapisali: "Našim filmskim ustvarjalcem stojimo ob strani in bomo še naprej distribuirali filme v sodelovanju z drznimi in vizionarskimi ustvarjalci, kot so tisti, povezani s tem satiričnim družbenim trilerjem, vendar razumemo, da zdaj ni pravi čas za ta film."

Tudi Trump izstrelil kritične puščice
Kritiko ideje filma je takrat podal tudi predsednik Donald Trump, ki je – ne da bi film navedel z naslovom – v tvitu zapisal, da je "narejen zato, da razvnema in povzroča kaos", ter kritiziral "liberalni Hollywood". V filmu sledimo ducatu neznancev, ki se zbudijo na jasi, ne da bi vedeli, da so bili izbrani za lov. Enemu izmed njih uspe obrniti načrtovani potek dogajanja in tako lovci postanejo plen.

Film je režiral Craig Zobel, scenarij podpisujeta Damon Lindelof in Nick Cuse, poleg oskarjevke Hilary Swank pa v njem igrajo še Betty Gilpin, Emma Roberts in Ethan Suplee. Produciral ga je Jason Blum pod streho hiše Blumhouse Productions, ki stoji za več priljubljenimi grozljivkami, med katerimi sta tudi Očiščenje (The Purge) in Zbeži! (Get Out).