Foto: AP
Foto: AP

Rapp je o spolnem nadlegovanju javno prvič spregovoril leta 2017 in s tem sprožil verižno reakcijo, saj se je oglasilo približno 30 moških in trdilo, da so bili žrtve spolnega nadlegovanja in napadov.

V tožbi, vloženi v New Yorku, je Rapp podrobno opisal vse, kar je tudi javno že povedal o Spaceyju – da ga je starejši igralec, ko je bil Rapp star zgolj 14 let, poskušal zapeljati.

Ko je prvič o tem spregovoril javno, je Spacey podal zgolj izjavo, v kateri je trdil, da se njunega srečanja ne spomni, hkrati pa se je za svoje vedenje opravičil.

Drugi moški, podpisan zgolj z inicialkama C. D., je zapisal, da Spaceyja spoznal, ko je v najstniških letih obiskoval igralski tečaj. Znani igralec ga je takrat večkrat povabil v svoje stanovanje in napeljeval na spolne odnose. V tožbi med drugim pravi, da ga je Spacey želel spolno zlorabiti takrat, ko je njegovo stanovanje obiskal zadnjič, poroča The Guardian.

Lani je sicer eden izmed oškodovancev, ki je trdil, da ga je Spacey leta 2016 otipaval, in je pravico v povezavi s svojimi obtožbami iskal na sodišču, odstopil od civilne tožbe, kar so pozneje storili tudi na tožilstvu in tako opustili pregon proti igralcu. Domnevna žrtev je bila takrat stara 18 let in je opravljala delo kuhinjskega pomočnika v lokalu Club Car na ameriškem otoku Nantucket. Kevin Spacey naj bi v lokalu naročil nekaj pijač in jih ponujal tudi 18-letniku ter ga pozneje zgrabil za mednožje. Tožba je bila vložena na višjem sodišču v Nantucketu konec leta 2017.

Številne obtožbe so imele precejšen vpliv na Spaceyjevo kariero ‒ najprej je ostal brez (vodilne) vloge Franka Underwooda v seriji Hiša iz kart, nato pa so ga izbrisali tudi iz že posnetih prizorov v filmu All the Money in the World, namesto njega je vlogo prevzel Christopher Plummer.