Celjska zmaga v sredo bi pomenila odločen korak proti vsaj šestemu mestu, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v četrtfinalu Lige prvakov. Foto: BoBo
Celjska zmaga v sredo bi pomenila odločen korak proti vsaj šestemu mestu, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v četrtfinalu Lige prvakov. Foto: BoBo

V 6. krogu Lige prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško (seveda pred praznimi tribunami) gostili Motor Zaporožje, ki v tej sezoni v evropski druščini še nima točk. Slovenska in ukrajinska zasedba sta doslej odigrali štiri medsebojne tekme, boljši izkupiček ima Celje, ki je trikrat zmagalo in enkrat izgubilo. Nazadnje sta se ekipi pomerili pred dvema sezonama, v Zlatorogu je bilo 33:28, v Zaporožju pa je Motor zmagal s 27:36.

Sorodna novica Celjani v Zagrebu prepričljivi kot še nikoli

Slovenski prvaki so si prejšnjo sredo s prepričljivo predstavo in zmago nad Zagrebom (22:30) okrepili samozavest, a uspeh bo zbledel, če ne bo novih dveh točk. "Po odlični predstavi v Zagrebu je vzdušje znotraj naše ekipe na najvišji ravni, a pred nami je že novo dokazovanje. Naša želja je, da ponovimo predstavo iz Zagreba. Ukrajinska ekipa se je nekoliko spremenila od naše zadnje medsebojne tekme. Še vedno sloni na starejših igralcih, a tudi mladi vse odločneje trkajo na njihova vrata. Izjemnega pomena bo zaustaviti njeno visoko zunanjo vrsto in navezo do krožnega napadalca," je na spletni novinarski konferenci povedal trener Tomaž Ocvirk in dodal:

"Ukrajinska ekipa je na taktičnem področju celo močnejša od hrvaške, njihova igra je tudi na veliko višji ravni kot pred dvema letoma, ko smo se nazadnje pomerili z njo."

Tilen Kodrin, ki je Zagrebu zabil sedem golov, je prav tako odločen, da prikaže novo vrhunsko predstavo: "Takoj po tekmi v Zagrebu smo se malce poveselili, že naslednji dan pa se povsem osredotočili na Motor iz Zaporožja. V sredo želimo v domačem Zlatorogui odigrati našo najboljšo tekmo v tej sezoni. V Ligi prvakov ni slabih ekip, treba bo igrati zbrano in odgovorno, le v tem primeru se lahko nadejamo novih točk."

Liga prvakov, 6. krog, skupina B, sreda ob 18.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – MOTOR ZAPOROŽJE
Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 8, Kiel 6, Nantes in Celje po 2, Zaporožje in Zagreb 0 točk.