Slovenski prvaki so po lanskem novembru v Zagrebu slavili drugič zapored. Foto: BoBo/Goran Stanzl/Pixsell
Slovenski prvaki so po lanskem novembru v Zagrebu slavili drugič zapored. Foto: BoBo/Goran Stanzl/Pixsell

Začetek ni dal slutiti, da bo zmaga tako prepričljiva. Zagrebčani so v prazni Areni povedli s 5:1, toda Celjani so se po začetnem naletu gostiteljev kmalu pobrali. Hrvaški prvaki več niso znali prebiti celjskega obrambnega zidu pod poveljstvom vratarja Filipa Ivića (14 obramb) in po delnem izidu 10:2 se je tehtnica popolnoma nagnila na slovensko stran.

Hrvati so se sicer do polčasa približali na dva gola razlike, kar pa je bilo tudi vse. Celjani so drugi polčas odprli z delnim izidom 4:0, Zagrebčani pa so prvič zadeli šele v osmi minuti nadaljevanja. Do polovice drugega dela so zabili le tri gole. Vmes so slovenski prvaki neusmiljeno zadevali, povedli za devet in srečanje mirno pripeljali do konca.

V celjski zasedbi sta bila najučinkovitejša Gal Marguč in Tilen Kodrin. Oba krilna igralca sta dosegla po sedem golov, enega manj je dosegel srednji zunanji Patrik Leban.

To je drugo zaporedno slavje Celja v Zagrebu, kjer pred tem proti večnemu tekmecu v Ligi prvakov še ni okusilo slasti zmage.

Celjani so izjemno slabo odprli tekmo. Hrvaški prvaki so zgolj po nekaj minutah povedli s 5:1 in trener Tomaž Ocvirk je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Po njej so Slovenci zaigrali čvrsteje v obrambi, steklo jim je tudi v napadu. Z delnim izidom 6:1 so popolnoma spreobrnili potek tekme. Hrvati so se zaletavali v celjski obrambni zid, v vratih je njihove strele zaustavljal Ivić. Kmalu je na semaforju pisalo 11:7. Prednost štirih golov so Celjani držali do same končnice prvega dela, ko je Zagrebu le uspelo znižati razliko na minus dve.

Srečanje je bilo odločeno na uvodu drugega dela. Delni izid 4:0 je hitro zatrl vse ambicije Zagrebčanov, ki so se mučili predvsem v napadalnih akcijah. Domači strateg Vlado Šola, ki je pred časom zamenjal svojega nekdanjega reprezentančnega soigralca Igorja Vorija, je skušal z minuto odmora predramiti svoje varovance, a je bil v tem neuspešen. Celjani so v napadu še naprej zadevali kot za stavo in pobegnili na varno razliko, ki so jo brez težav držali do konca.

Izjavi po tekmi
Tomaž Ocvirk
, trener Celja Pivovarne Laško: "Hvala igralcem, poklon, takšna borba, takšna želja, angažiranost skozi celotno tekmo, zbranost v napadu, res sem ponosen, da sem njihov trener. Naj bo to danes dovolj, govorili smo na igrišču."

Vid Poteko, igralec Celja Pivovarne Laško: "Čestitke soigralcem, čestitke vsem pri tej odlični igri. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj nam bo uspelo sestaviti takšno predstavo na tekmi. In to se je zgodilo danes v Zagrebu, tako kot smo napovedali. Prišli smo visoko motivirani in pokazali, da nas niso samo besede in na igrišču pustili srce. Je pa to le prvi korak, do cilja je še daleč in tega se moramo zavedati, čeprav si danes zaslužimo malce slavja."

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo gostila ukrajinski Motor iz Zaporožja.

Celjani odčitali Zagrebu rokometno lekcijo

5. KROG, skupina B:
ZAGREB – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:30 (14:16)

Zagreb: Jandrić, Ašanin, Šišić, Mandić 2, Božić-Pavletić 2, Klarica 2, Burić 1, Vuglac 1, Obradović 1, Stojnić 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1, Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5.

Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7, Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović.

Sedemmetrovke: Zagreb 3 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Zagreb 6, Celje Pivovarna Laško 6 minut.


AALBORG – KIEL 23:31 (9:17)

Preloženo:
MOTOR ZAPOROŽJE – NANTES
VESZPREM – BARCELONA


Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 8, Kiel 6, Nantes in Celje po 2, Zaporožje in Zagreb 0 točk.