Projekcija bo del javnega umetniškega programa, ki ga na pročelju novogradnje Now v bližini postaje podzemne železnice Tottenham Court Road organizira umetnik Marco Brambilla, ki se posveča videoinstalacijam in filmski režiji.

V poslopje bodo v prihodnje vključeni tudi bari, restavracije in pisarne. Gre za projekt podjetja Outernet, ki se predstavlja kot "izjemno medijsko in zabavno podjetje, ki se ponaša z največjimi zasloni na svetu z visoko ločljivostjo, ki obdajajo zgradbo". Zasloni, ki segajo od tal do vrha zgradbe, obsegajo 23 tisoč kvadratnih metrov, s čimer gre za največje digitalno razstavišče na svetu, piše The Art Newspaper.

Istočasno kot odprtje razstave
Projekcija na zgradbi Now bo sovpadla z odprtjem razstave del Abramovićeve, ki bo v Kraljevi akademiji umetnosti na ogled od 25. septembra do 12. decembra 2021.

Sorodna novica Ko Marina Abramović postane Maria Callas in jo Willem Dafoe sedemkrat ubije

73-letna Marina Abramović je glede prihajajočega projekta zapisala: "Umetniški program Outerneta in kurator Marco Brambilla mi ponujata odlično priložnost, da za razstavljanje uporabim največje zaslone na svetu. Zelo sem navdušena nad tem sodelovanjem in možnostjo, da širši javnosti na takšen način predstavim svoje delo Sedem smrti Marie Callas."

Sedem smrti Marie Callas je zgodba tako o tej ameriški operni pevki grškega rodu kot Marini Abramović sami. Za ponazoritev čustvenih stanj, ki ju povezujejo, je izbrala sedem arij Marie Callas, začenši z Addio del passato iz Triviate do Casta Diva iz Norme, ki je neke vrste vrhunec predstave. Z režiserjem Nabilom Elderkinom pa sta nato posnela kratke filme, ki pripovedujejo zgodbo, medtem ko pevci pojejo v dvorani.

Operno delo tako sestavlja sedem kratkih filmov – v šestih igralec Willem Dafoe upodablja umetničinega ljubimca oziroma morilca in umetnica v vseh umre. "Poznava se že leta in rad sem vključen v njeno delo," je dejal Dafoe. "Če želi, da jo ubijem, bom vzel to kot veliko čast." Sicer pa sta se igralec in umetnica spoznala pred skoraj dvema desetletjema, ko je Dafoe igral za newyorško eksperimentalno gledališko skupino Wooster Group. V preteklosti sta sodelovala že pri uprizoritvi Življenje in smrt Marine Abramović v režiji Roberta Wilsona.

Na novo oživljen Man Ray
V Milanu rojeni Brambilla pa bo na zaslonih prikazal svojo "časovno bazirano generativno skulpturo" z naslovom Objekt, ki ga je treba uničiti (povečan) 2020, ki za izhodišče jemlje delo Objekt, ki ga je treba uničiti Mana Raya. Pri njegovi stvaritvi, ki bo prav tako na ogled v prihodnjem letu, bo šlo za pet nadstropij visok metronom.