Nadaljevanje spektakla o superjunakinji je bilo na premierni konec tedna najbolj uspešno na Kitajskem, kjer se je v blagajne steklo slabih 15,4 milijona evrov, kar je več kot polovico manj kot za uspešnico izpred treh let.

Zaslužek v
Zaslužek v "tujih" kinematografih je po navadi vsaj deloma tudi kazalnik tega, kako se bo film odrezal doma, torej v ZDA. Foto: EPA
Sorodna novica Za božič bo v kinih in na spletu premiera filma Čudežna ženska 1984

Na nizke številke je nedvomno vplivala koronavirusna pandemija, ki je zaprla vrata mnogih kinematografov: v Veliki Britaniji je bila za premiero na primer odprta in na voljo le četrtina dvoran.

Film še ni na ogled v ZDA, kjer ga namerava distributer Warner Bros v kinematografih prikazati 25. decembra. Prav tako bo film premiero hkrati doživel prek ponudnika pretočnih vsebin, ki je na voljo le v ZDA.

Pri družbi Warner Bros bodo film 13. januarja prek premium videa na zahtevo (PVOD) ponudili tudi v Veliki Britaniji in na Irskem. Kot so dejali pri produkcijski hiši, so se za to odločili zaradi "spremenljivih omejitev na trgu in zaradi velikega zanimanja navdušencev".

V filmu Čudežna ženska 1984 v režiji Patty Jenkins kot amazonska bojevnica in ena največjih superjunakinj v svetu stripa ponovno nastopa Gal Gadot. V njem igrata tudi Chris Pine in Kristen Wiig.

Sorodna novica Filmska recenzija: Čudežna ženska

Čudežna ženska (2017) je bil prvi film o superjunakih, ki je v ospredje postavil žensko in je hkrati nastal v ženski režiji; prav tako ga je režirala Patty Jenkins. V blagajne je prinesel skoraj 672 milijonov evrov.

Tenet kljub napovedim ni bil veliki odrešitelj industrije
Čudežna ženska 1984 je prvi težko pričakovani naslov pri Warner Brosu, ki je prišel v kinematografe po filmu Tenet, ki je svet ugledal avgusta. Tenet Christopherja Nolana je do zdaj zaslužil blizu 300 milijonov evrov, kar studiu še ni povrnilo 163 milijonov evrov, porabljenih za nastanek filma, in približno enake vsote za oglaševanje. Tudi ta film je zdaj na voljo kot video na zahtevo (VOD) in prek drugih ponudnikov pretočnih vsebin.