Olimpija je v spomladanskem delu na štirih tekmah zbrala osem točk. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je v spomladanskem delu na štirih tekmah zbrala osem točk. Foto: www.alesfevzer.com

V Stožicah sta mreži mirovali, čeprav je bila tekma precej dinamična, a z malo resnimi priložnostmi. Tako Ljubljančani kot Domžalčani v spomladanskem delu ostajajo neporaženi.

Po 23 krogih sta Maribor in Olimpija zbrala po 43 točk. Zaradi boljše razlike v golih so vodstvo spet prevzeli vijoličasti. Tekma Maribor - Olimpija bo v soboto ob 17.15.

Domžalčani z disciplinirano igro do točke v Stožicah

Domžale podjetnejše v prvem delu
Domžalčani so imeli v pvem polčasu nekaj več od igre. V tretji minuti je bil Dario Kolobarić le malce prekratek, da bi žogo dvignil prek Žige Freliha, ki je pravočasno krenil iz vrat. V 11. minuti je na drugi strani z glavo poskušal Andres Vombergar, a je bil na mestu Ajdin Mulalić.

Domžalčani so imeli novo priložnost v 15. minuti, ko je zvit poskus Senijada Ibričića v kot preusmeril Frelih. Slednji je imel še naprej več dela. V 19. minuti je poskusil še Arnel Jakupović, a je vratar Olimpije žogo potisnil v kot. Do konca polčasa sta od daleč poskusila še Jakupović in Ante Ćorić. Prvi je v 34. s prostega strela znova ogrel dlani Freliha, Ćorić pa je minuto kasneje na drugi strani zadel le zunanji del mreže Mulalića. Ta je zlahka posredoval tudi ob strelu Matica Finka v 39. minuti.

Najlepšo priložnost zapravil Bosić
V drugi del je Olimpija krenila bolj odločno. V 50. minuti je streljal Ćorić, v roko zadel soigralca Gala Kureža, Mulalić pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot. Blizu vodstva so bili Ljubljančani v 69. minuti, ko je Radivoj Bosić za las zgrešil vrata Mulalića, a je iz ugodnega položaja streljal preslabo. Na drugi strani je podobno slabo streljal Kolobarić. So pa bili v 82. minuti blizu vodstva gosti, a žoge po kotu v gneči niso uspeli potisniti v mrežo. V 87. minuti je po indirektnem prostem strelu z neposredne bližine poskusil še Ibričić, a je v glavo zadel Finka. Konca tekme po drugem rumenem kartonu ni dočakal Bosić.

Vijoličasti končno osvojili Sežano
Mariborčani so slavili v Sežani prvič v štirih tekmah, odkar se je Tabor ponovno uvrstil v prvo ligo. Štajerce je v 18. minuti zadel Gregor Bajde, streljal je s precej desne strani in žogo mojstrsko spravil v mrežo. Bolje bi lahklo posredoval tudi vratar Jan Koprivec, ki mu je žoga ušla pod telesom. Bajde je letos na prvoligaških zelenicah prebil le 37 minut, po trenerski menjavi je dobil priložnost od prve minute in jo takoj unovčil.

Jan Mlakar je v štirih minutah po vstopu v igro, ko je zamenjal Marcosa Tavaresa, dvakrat zatresel mrežo Tabora. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Mlakar je v štirih minutah po vstopu v igro, ko je zamenjal Marcosa Tavaresa, dvakrat zatresel mrežo Tabora. Foto: www.alesfevzer.com

Dva mojstrska zadetka rezervista Mlakarja v štirih minutah
V drugem delu je po nenatančnem strelu Toma Alena Tolića v 51. in poskusu Klemna Nemaniča v 57. minuti Maribor hitro odločil tekmo. Vodstvo je v 59. minuti povišal Jan Mlakar. 22-letni napadalec, ki je nekaj trenutkov pred tem vstopil namesto Marcosa Tavaresa, je po samostojnem prodoru ukanil vratarja s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora.

Še lepši je bil Mlakarjev zadetek dve minuti pozneje. Visoko podajo Alexandra Cretuja je lepo sprejel na petih metrih na levi strani kazenskega prostora, od koder je z lobom matiral vratarja Jana Koprivca.

Šuler bo novega trenerja Maribora predstavil po derbiju z Olimpijo

Šele drugi poraz Tabora v tem prvenstvu
Domači so bili najbližje zadetku v 71. minuti. Z glavo je po podaji s strani poskusil Leon Sever, a jo je Špiro Peričić preusmeril v kot. Po njem se je mreža Maribora sicer zatresla, a je sodnik Rade Obrenović zaradi prepovedanega položaja gol Nemanića razveljavil. Sproščeni vijoličasti so v 75. minuti povedli s 4:0. Avtor zadetka je bil Jan Repas, ki je z 20 metrov zadel zgornji desni kot sežanskega gola.vTabor je v tem prvenstvu doma klonil šele drugič. Pred tem so poln plen s stadiona Rajka Štolfe odnesli le še Koprčani.

Štajerski velikan se je v torek zvečer odločil za menjavo trenerja. Posloviti se je moral Mauro Camoranesi, ki ga bo do imenovanja novega trenerja zamenjal Saša Gajser. Serijski slovenski prvaki so zamenjali tudi športnega direktorja, Marko Šuler je nasledil Oliverja Bogatinova.

Mariborčani pod vodstvom Gajserja do visoke zmage v Sežani

Bravo slavil v tekmi preobratov
Bravo se je v Celju po tekmi preobratov in zmagi s 3:2 proti prvakom na lestvici izenačil z Domžalami pri 33 točkah.

Ljubljančani so hitro prišli do vodstva. Martin Kramarič je na začetku sedme minute prodiral po levi strani, potem pa odložil žogo Mustafi Nukiću, ki je s sijajnim strelom s 25 metrov premagal Matjaža Rozmana.

V bolj zanimivem drugem delu so bili sprva nevarnejši gosti, ki pa niso izkoristili številnih kotov in predložkov pred Rozmanova vrata. So pa bili zato nekaj minut kasneje bolj uspešni domači. Po podaji s strani Kuzmanovića je bil namreč v skoku najvišji Josip Ćalušić, Vekić pa je bil v vratih Brava brez moči.

Večjih priložnosti po čvrsti igri med obema kazenskima prostoroma ni bilo do 67. minute, ko je Celje prišlo do vodstva. Po podaji Advana Kadušića se je v kazenskem prostoru odlično znašel Filip Dangubić, ki je streljal med nogama branilca in premagal nemočnega Vekića.

Prizadevanja gostov so se obrestovala minuto kasneje, ko je globinsko podajo v zadetek pretvoril Nukić. Rozmana je premagal od bližnje vratnice. Tri minute kasneje se je Nukić prelevil še v podajalca in odlično zaposlil Milana Tučića, ki je lepo z levico zadel mimo nemočnega Rozmana za popoln preobrat

23. krog:

OLIMPIJA − DOMŽALE 0:0
RK: Bosić 93./Olimpija

Olimpija: Frelih, Fink, Korun, Delamea Mlinar, Pavlović, Kapun, Valenčič (76./Sešlar), Ćorić (59./Ostrc), Kurež (59./Bosić), Vombergar (59./Perović), Ivanović.

Domžale: Mulalić, Žinič, Klemenčič, Šoštarič Karič, Sikošek, Pišek (79./Kait), Markuš, Jakupović, Svetlin (79./Podlogar), Ibričić, Kolobarić (84./Vuk).

Rumeni kartoni: Bosić, Valenčič, Pavlović, Frelih; Jakupović.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


CELJE − BRAVO 2:3 (0:1)
Čalušić 53., Dangubić 67.; Nukić 7., 77., Tučić 80.

Celje: Rozman, Brecl, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Rorič, Vrbanec, Kuzmanović, Novak (81./Kerin), Božić, Dangubić (74. /Sokler).

Bravo: Vekić, Kurtović (70./Trontelj), Drkušić, Brekalo, Španring, Kramarič, Žinko, Ogrinec (82./ Kirm), Nukić, Tučić, Maružin (58./Kancilija).

Rumeni kartoni: Kadušić; Nukić, Kancilija, Tučić, Kramarič, Kirm.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


CB24 TABOR SEŽANA − MARIBOR 0:4 (0:1)
Bajde 18., Mlakar 59., 62., Repas 75.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević (69./Aliaj), Makoumbou, Tolić (62./Stare), Krivičić (69./Sever), Salkić, Djalo Aldair (77./Ndzengue), Stančič (77./Stanković).

Maribor: Jug, Kolmanič, Peričić, Martinović (80./Uskoković), Santos, Kronaveter, Repas, Cretu, Bajde (58./Požeg Vancaš), Kotnik (46./Matko), Tavares (58./Mlakar).

Rumeni kartoni: Mihaljević, Aldair Djalo, Nemanič; Tavares, Repas.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Četrtek ob 15.00:
GORICA − ALUMINIJ

Ob 17.15:
KOPER − MURA

Lestvica

Lestvica:                              
MARIBOR            23 12 7  4 46:28 43 
OLIMPIJA           23 12 7  4 29:15 43 
MURA               22 10 7  5 27:16 37 
DOMŽALE            23  8 9  6 33:28 33 
BRAVO              23  8 9  6 26:24 33 
KOPER              22  8 6  8 30:30 30 
CELJE              23  7 5 11 23:27 26 
CB24 TABOR SEŽANA  23  7 5 11 25:33 26 
ALUMINIJ           22  4 8 10 17:33 20 
GORICA             22  3 5 14 15:37 14 
Izjave in analiza tekme Olimpija – Domžale
Analiza prvega polčasa Olimpija – Domžale