Charles Robert Watts (1941–2021). Foto: AP
Charles Robert Watts (1941–2021). Foto: AP

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš dragi Charlie Watts," je v sporočilu zapisal njegov agent, ki ga je označil za enega najboljših bobnarjev vseh časov. Dodal je, da je glasbenik, ki je junija praznoval okroglih 80 let, umrl mirno v bolnišnici v Londonu v krogu svoje družine.

Njegov predstavnik za stike z javnostmi je v začetku tega meseca potrdil njegovo odsotnost in razkril, da mora roker "počivati ​​in okrevati" po medicinskem posegu.

Potrdil je, da je bila operacija "popolnoma uspešna", vendar je dejal, da potrebuje čas za okrevanje.

Sorodna novica Simpatija do bobnarja

Tedaj je sam komentiral: "Trdo delam, da bi bil popolnoma fit, vendar sem danes po nasvetu strokovnjakov sprejel, da bo to trajalo nekaj časa."

Watts se je leta 2004 že zdravil zaradi raka na grlu.

"Mirni" kamen Rolling Stonesov

Bil je član Rolling Stonesov od januarja 1963, ko se je pridružil Micku Jaggerju, Keithu Richardsu in Brianu Jonesu v njihovi ravno na novo ustanovljeni skupini.

Watts je v svoji glasbeni karieri igral bobne tudi v drugih znanih skupinah, kot je High Flying Bird.

Watts je veljal za precej mirnega v primerjavi z drugimi člani legendarne britanske skupine in je bil redko v soju žarometov. Znan je bil po svoji ljubezni do džeza in bluza. Deloval je kot nekakšen "prizemljitveni" element bolj divjih kolegov, zlasti Richardsa in Jaggerja.

Leta 1964 se je poročil s Shirley Ann Shepherd, v zakonu pa se jima je rodila hčerka Seraphina. "Charlie je bil ljubljeni mož, oče in dedek ter kot član Rolling Stonesov eden največjih bobnarjev svoje generacije," je v sporočilu še zapisal agent.

Legendarnemu bobnarju sta se poklonila Jagger in Richards. Prvi je objavil fotografijo nasmejanega Wattsa za bobni, Richard pa fotografijo bobnov z napisom "Zaprto".

Rolling Stones so se z Wattsovo smrtjo zdaj okrnili na le tročlansko zasedbo – v skupini namreč ostajajo še 78-letni frontman Jagger, neuničljivi 77-letni kitarist Richards ter Ronnie Wood. V prvotni postavi sta bila še multiinstrumentalist Brian Jones in basist Bill Wyman.

Sorodna novica Rolling Stones na Dunaju: Slovenija premajhna, da bi jo Jagger omenil

Nadarjeni Jones, ki so ga vseskozi pestile težave z alkoholom in mamili, je umrl že leta 1969, ko se je utopil v bazenu v svojem domu, le mesec dni po tem, ko so ga vrgli iz skupine. Star je bil 27 let.

Wyman je Rollinge zapustil po turneji Steel Wheels/Urban Jungle v letih 1989 in 1990, se je pa fantom ponovna pridružil na turneji leta 2012, a le kot gostujoči basist.

Odšel je "mirni Rolling Stone" Charlie Watts

McCartney: "Velik udarec za Stonese"

Wattsu so se na družbenih omrežjih že poklonili tudi nekateri njegovi kolegi. Med prvimi je bil Paul McCartney, ustanovni član Beatlesov, ki so vedno veljali za največje tekmece Stonesov. McCartney je Wattsovo smrt označil za "velik udarec" za Stonese.

"Charlie je bil fantastičen bobnar, zanesljiv kot skala," je dejal britanski glasbeni velikan v videu, ki ga je objavil na Twitterju. "Rad te imam, Charlie. Vedno sem te imel rad. Prelep mož."

Svoje sožalje svojcem in prijateljem je izrekel tudi Elton John, ki je Wattsa označil za "najboljšega bobnarja". "Zelo žalosten dan. Moški z izjemnim slogom in tako odlična družba. Moje najgloblje sožalje Shirley, Seraphini in Charlotte. In, seveda, Rolling Stonesom," je zapisal na Twitterju.

Rockerska veteranka Joan Jett pa: “Charlie Watts je bil najelegantnejši in najbolj dostojanstveni bobnar rokenrola. Igral je točno to, kar je bilo potrebno - nič več, nič manj. Edinstven je bil."