Andraž Šporar bo od zdaj mreže tresel na Otoku. Foto: Reuters
Andraž Šporar bo od zdaj mreže tresel na Otoku. Foto: Reuters

Šporar bo sezono na Otoku igral kot posojeni igralec.

Za angleški klub je slovenski nogometaš že enajsti novi igralec v tem poletju. "Šporar je bil nogometaš, ki smo ga zasledovali od zgodnjega poletja. Na koncu smo uspeli. Bo več kot dobrodošla okrepitev naši ekipi, saj imamo na njegovem položaju le Ucheja in Josha," je povedal trener Neil Warnock.

Middlesbrough, ki je bil leta 1992 eden od ustanoviteljev elitne angleške Premier lige, je v drugo ligo izpadel 2017. Tam po petih krogih s šestimi točkami zaseda 13. mesto.

27-letni Šporar je po uspešni zgodbi pri Slovanu iz Bratislave, za katerega je v zadnji sezoni na 36 tekmah dosegel 34 golov, leta 2019 odšel na Portugalsko, kjer pa se pri Sportingu ni najbolje znašel. Lizbončani so ga posodili tudi v Brago.

Šporar je v karieri odigral preko 300 tekem in dosegel 141 zadetkov. Bil je prvi strelec slovaškega prvenstva in ekipo Slovana s 34 goli v 36 tekmah pripeljal do naslova državnega prvaka.

Šporar se še ni pridružil novim soigralcem, saj je zaseden z reprezentančnimi obveznostmi, so zapisali na klubski strani Middlesbrougha. Slovenija bo v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo najprej igrala proti Slovaški, nato proti Malti in za konec tega reprezentančnega cikla še proti Hrvaški.

Vekić odhaja na Portugalsko
Slovenski reprezentančni vratar Igor Vekić bo kariero nadaljeval na Portugalskem. Kot so sporočili iz njegovega matičnega kluba, ljubljanskega Brava, bo nadarjeni čuvaj mreže eno leto posojen prvoligašu Pacosu de Ferreiri. Portugalci lahko 23-letnika po koncu sezone odkupijo.

Vekić je v dresu Brava nastopil 184-krat in je v mladi zgodovini kluba na četrtem mestu po številu nastopov, na zelenici pa je preživel več kot 15.900 minut, kar je drugi najboljši dosežek med vsemi sedanjimi in nekdanjimi člani ljubljanskega kolektiva, so zapisali pri Bravu.

V mlajših reprezentancah je zbral 20 nastopov, v člansko vrsto pa ga je drugič poklical tudi selektor Matjaž Kek.

"Ponovno veliko priznanje našemu klubu, saj Igor odhaja v odlično ligo. Verjamem, da bo imela ta zgodba na koncu lep zaključek. V NK Bravo smo vedno verjeli v Igorja, ki to vsakodnevno dokazuje tudi na igrišču. Nikakor pa ni nepomembno, da je v tem trenutku edini A-reprezentant iz prve slovenske nogometne lige in najboljši vratar Prve lige Telemach. Igorju v novem okolju želim vse dobro, vrata našega kluba pa so mu vedno odprta," je povedal Dejan Močnik, športni direktor NK Bravo.