Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Foto: BoBo/Srdjan Živulović

"V Splošni bolnišnici Celje smo seznanjeni s pritožbo staršev otroka in razumemo njihovo stisko ob nesreči in skrb za blaginjo otroka. Kot vedno v takšnih primerih bomo izvedli interni strokovni nadzor, v katerem bomo preverili potek zdravstvene obravnave pacienta in nato v skladu z ugotovitvami nadzora ustrezno ukrepali," so za MMC sporočili iz celjske bolnišnice.

Oče otroka je za TV Slovenija je v telefonskem pogovoru dejal, da je 4-letni sin po desni nogi in stopalu dobil opekline, ko je nogo namočil v krop. Zaradi opeklin so otroka takoj odpeljali na celjsko urgenco, vratar jih je pospremil do kontrolne točke, tam pa je bil otroku odrejen hitri test, ker je bil tudi rahlo prehlajen.

"Potem smo čakali okoli 40 minut zunaj v avtomobilu. Otrok se je zvijal od bolečin, ker ga je tako peklo. Nedopustno je predvsem zato, ker smo čakali v avtu. Bilo bi fer, da se tak za tak primer, za takega malega otroka, da se nas vsaj da v neko izolacijsko sobo, da bi počakal do negativnega izvida testa in bi ta čas mogoče prejel kakšno protibolečinsko tableto."

Oče je še povedal, da kakšnega opravičila od bolnišnice ni prejel, da pa ne namerava sprožiti kakršnih koli postopkov, je poročala TV Slovenija.

Štiriletnik v bolečinah čakal pomoč

Komadina: Strokovno korektno, vprašanje pa je, ali dovolj hitro

"Gre za poškodbo pri predšolskem otroku, ki je bila obravnavana korektno, kar zadeva strokovne vsebine. Postavilo pa se je vprašanje, ali je bil otrok obravnavan tudi dovolj hitro," je za portal 24ur povedal strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina.

"Na začetku prihodnjega tedna bomo verjetno prišli do jasnega odgovora, ali je bila obravnava proceduralno skladna z odredbo ministrstva, posledično bomo tudi ustrezno ukrepali in komunicirali z javnostjo," je še napovedal strokovni direktor bolnišnice.