Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Tudi v zadnjih treh primerih so bile pošiljke zasežene in zavarovane. Nadaljuje se intenzivno zbiranje obvestil in dokazov glede suma kaznivih dejanj grožnje," so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na podlagi naročila generalnega direktorja policije Antona Olaja je vse primere grozilnih pisemskih pošiljk, ki so jih v preteklih dneh prejeli visoki politični predstavniki, v obravnavo prevzela delovna skupina, ki jo vodi Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. V delovni skupini sodelujejo kriminalisti s Policijske uprave Ljubljana in Uprave kriminalistične policije, so pojasnili na policiji.

Grožnje premierju in ministrom

Pošta Slovenije je po poročanju medijev prejšnji konec tedna prestregla več pošiljk z grožnjami politikom, med drugim tudi premierju Janezu Janši in obrambnemu ministru Mateju Toninu. V njih naj bi bil priložen tudi naboj. Kot je poročala TV Slovenija, naj bi Pošta Slovenije prestregla tudi pošiljko, namenjeno ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku.

Sorodna novica Ovojnice, namenjene Janši, Toninu in Počivalšku, naj bi prestregli že na Pošti

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na Twitterju zapisal, da je grožnjo prejel tudi on, a v njegovi pisemski ovojnici ni bilo ne slike ne besedila, ampak zgolj naboj. Priložil je tudi fotografijo ovojnice, na kateri je naboj. Tvit je pozneje izbrisal,

V državnem zboru pa naj bi že ob prispetju izločili pošiljki, naslovljeni na poslanski skupini DeSUS-a in SNS-a. Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je konec prejšnjega tedna pojasnil, da je tudi sam prejel naboj.

Naboj na dom prejel tudi poslanec Polnar

Ob robu torkove seje DZ-ja pa je poslanec DeSUS-a Robert Polnar po poročanju Večera pojasnil, da je prejel na domači naslov oblazinjeno ovojnico z nabojem večjega kalibra in da so policisti z njim v DZ-ju opravili pogovor.

Osem grozilnih pisem politikom