"Simbol" zahodne hitre prehrane se začasno poslavlja iz Rusije. Foto: Reuters

McDonald's, ki je svojo prvo restavracijo v Rusiji odprl leta 1990 v Moskvi, bo v naslednjih dneh po vsej državi zaprl 850 restavracij, v katerih je zaposlenih skoraj 62.000 ljudi. Iz podjetja so sicer sporočili, da bodo tamkajšnjim delavcem še naprej izplačevali mesečne plače.

Svoje lokale zapira Starbucks, proizvodnjo v Rusiji bo ustavil nizozemski proizvajalec piva Heineken. Prodajo svojih izdelkov začasno ustavljata Coca Cola in Pepsi Cola.

Sorodna novica Ukrajinske oblasti: Evakuacije civilistov ponekod preprečuje rusko obstreljevanje

Z ruskega trga so se v zadnjih dneh umaknile prestižne blagovne znamke, kot so Chanel, Dior, Cartier. Svoje poslovalnice so začasno zaprli Adidas, španski tekstilni velikan Inditex, ki ima v lasti verigo trgovin Zara, ter največje svetovno podjetje s pohištvom, IKEA.

Na vprašanje, kaj menita o umiku ameriških in zahodnih podjetij iz Rusije, sta Moskovčana povedala naslednje ...

Elena: "Podprli bomo ruske proizvajalce. Kaj hočemo. Če so se odločili oditi, naj odidejo. Lahko rečem samo nasvidenje. Žal pa mi je za ljudi, ki so ostali brez dela."

Igor: "Nič hudega. Vesel sem. Zamenjali jih bomo z ruskimi proizvodi."

Prodajo svojih izdelkov v Rusiji je ustavil tudi Apple.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o dogajanju v Ukrajini smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju v Ukrajini lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.