Zoran Zeljković ne sme voditi Kopra med tekmo z Bravom zaradi drugega aktivnega rumenega kartona. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zeljković ne sme voditi Kopra med tekmo z Bravom zaradi drugega aktivnega rumenega kartona. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi prejetega rumenega kartona ob ponedeljkovem porazu na klopi Kopra v zadnjem, 36., krogu namreč ne bo trenerja Zorana Zeljkovića.

Drugih kazni Koper nima, pri Mariboru pa za zadnjo tekmo sezone ni na voljo le Aljaža Antolina. Tako bosta šla v popolni zasedbi v zadnjo tekmo sezono.

Močno oslabljena Mura

A zadnje prepovedi igranja, ki jih je izdal NZS, močno vplivajo na nasprotnika vijoličastih, Muro. Tomi Horvat, Žiga Kous in Klemen Pucko zaradi nabranih kartonov niso na voljo za nedeljsko tekmo ob 17.30, ko se bo odločalo o novem nogometnem prvaku Slovenije.

Maribor mora zmagati v Murski Soboti, sicer bo ponudil priložnost Kopru, da z zmago nad Bravom vseeno osvoji dvojno krono in svoj drugi naslov državnega prvaka.

Na Fazaneriji bo sodil Rade Obrenović iz Ljubljane, v Spodnji Šiški pa Nejc Kajtazović iz Kranja.

Sorodna novica Razigrani Radomljani šokirali Koprčane in naredili veliko uslugo Mariboru

Neučinkovitost ob nepravem času

Koper si je proti Radomljam pripravljal priložnosti, a je bil neučinkovit. Na drugi strani so gostje zadevali in na koncu slavili s 3:1 ter kanarčkom zadali prvi poraz po 3. marcu in 12 tekmah. Po zgolj treh remijih in kar devetih zmagah, z zadnjo so četrtič osvojili pokal Slovenije, so doživeli neuspeh v najbolj neugodnem času.

"Nismo več prvi. Vedno govorim, da je prvak zasluženo tisti, ki je prvi na koncu. Imeli smo težave s kakovostjo. Pridejo na žalost tudi takšne tekme. Odigrali smo res veliko dobrih tekem. Tudi po porazih smo skozi prvenstvo pokazali, da se znamo dvigniti. Upam, da to ponovimo še na zadnji tekmi. Zdaj moramo analizirati, se dobro regenerirati in gremo v Ljubljano odigrat eno dobro tekmo," je po tekmi razočarano pripovedoval trener Zeljković.

Zeljković: Nismo še obupali
Koper je v sredo v Celju dobil pokalni finale z Bravom s 3:1, prvo ligaško gostovanje sezone v
Koper je v sredo v Celju dobil pokalni finale z Bravom s 3:1, prvo ligaško gostovanje sezone v "vaterpolskih" razmerah v Spodnji Šiški pa z 2:1. Na lanskih dveh gostovanjih pri Bravu so Primorci osvojili le točko. Foto: www.alesfevzer.com

Kar šest porazov na Bonifiki, v gosteh le eden

Istrani so slabo začeli spomladanski del prvenstva, ko so izgubili prvi dve domači tekmi. Če bodo na koncu ostali brez naslova, bo kriva ravno slabša forma na Bonifiki: 9 zmag, 3 remiji in kar 6 porazov na 18 tekmah. Nasprotno so kanarčki sijajni na gostovanjih, kjer so na 17 tekmah izgubili le enkrat, ob 6 remijih pa slavili 10 zmag.

Zdaj nujno potrebujejo enajsto zmago, in to pri dobro znanemu tekmecu. Bravo bo željan maščevanja za poraz v nedavnem finalu Pokala Slovenije. Sočasno Mariborčani ne smejo premagati Mure v Murski Soboti, pri čemer so ravno Koprčanom Pomurcem že zagotovili nastop v evropskem tekmovanju. Vendar zadnja leta je Mura ob zaključku sezone znala zagosti vijoličastim ...

Brez stebrov obrambe

Osrednja obramba Kopra je bila spremenjena. Trener Zeljković je na klopi pustil vodjo ekipe Aleksandra Rajčevića (in tudi Andreja Kotnika), Žan Žužek je poškodovan. "Rajčević ni igral zaradi moje odločitve, Žužek pa ima težave s poškodbo, a verjamem, da bo nazaj za zadnjo tekmo," je pojasnil Zeljković.

Kapetanu žal razočaranih Koprčanov

Ob prostem vstopu se je na zadnji tekmi kapetana Kopra Ivice Guberca zbralo 3100 ljudi, ki pa so razočarano zapuščali stadion. "Žal mi je vseh teh ljudi, ki so prišli. Bonifika ni bila tako polna že vrsto let. Zahvaljujem se jim, dobil sem dokaz, da cenijo, kar sem naredil za klub. Razočarali smo jih, a upam, da se bo sreča obrnila in jih bomo v zadnjem krogu le razveselili," je dejal Ivica Guberac, ki je še zatrdil: "Ne smemo vreči puške v koruzo. Še vedno lahko upamo in sanjamo o naslovu. Narediti moramo vse, dati svoj maksimum."

Na drugi strani se je gostom smejalo ob četrti zaporedni zmagi, s čimer bi ob morebitni zmagi Kopra nad Bravom in ob lastnemu uspehu na sosedskem obračunu z Domžalami lahko Radomlje končale sezono celo na 5. mestu Prve lige.

Koper grešil, Radomlje pa zadevale in pomagale Mariboru
Mura je zadnje čase trn v peti Maribora, ki ni slavil na zadnjih petih soočenjih, pri čemer so Pomurci trikrat slavili, tudi v lanskem zadnjem krogu, ko so s 3:1 v Ljudskem vrtu prvič postali državni prvaki. Od preboja
Mura je zadnje čase trn v peti Maribora, ki ni slavil na zadnjih petih soočenjih, pri čemer so Pomurci trikrat slavili, tudi v lanskem zadnjem krogu, ko so s 3:1 v Ljudskem vrtu prvič postali državni prvaki. Od preboja "tretje" Mure v Prvo ligo je Maribor na osmih obiskih Fazanerije slavil zgolj enkrat! Foto: www.alesfevzer.com

Radomlje zdaj merijo celo na 5. mesto

Po tekmi je v imenu gostov spregovoril pomočnik Amir Botonjić: "Spravili smo se v taktični položaj, v katerem lahko igramo lep in privlačen nogomet. Tudi na današnji tekmi smo si želeli zmage. Vedeli smo, da bo Koper nervozen zaradi odločilnega pomena tekma. To smo izkoristili in njihovo najboljše orožje. Drugi gol smo dosegli iz protinapada, kar je bilo odločilno na koncu."

Veliki finale sezone v nedeljo ob 17.30

Zadnji, 36., krog v soboto ob 15.00 tako odpira lokalni derbi Kalcer Radomlje – Domžale. Zvečer ob 20.15 bo sledilo slovo Aluminija od Prve lige, kjer gostijo Tabor Sežano, ki se bo s Triglavom Kranjem pomeril v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL.

Vrhunec in hkrati zaključek prvoligaške sezone 2021/22 bo ob 17.30 v nedeljo, ko se bodo hkrati igrale tri tekme: Celje – Olimpija, Bravo – Koper in Mura – Maribor.

Naval na šport ob 9.15