Ezra Miller, ki se sam_a opredeljuje kot oseba s spolno nebinarno identiteto, je znan_a tudi po svoji upodobitvi Flasha v Ligi pravičnih, in Kevina v filmu Pogovoriti se moramo o Kevinu. S priznanjem krivde in spoštovanjem pogojev se je izognil_a trimesečni zaporni kazni zaradi prekrška – nezakonitega vdora na posest.

Ezra Miller. Foto: AP
Ezra Miller. Foto: AP

Plačal_a bo globo 500 dolarjev in sodno takso, dobil_a leto pogojne kazni in izpolniti bo moral_a številne zadeve, vključno z nadaljnjim zdravljenjem duševnega zdravja, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Dve drugi obtožbi so umaknili, tudi kaznivo dejanje vloma, ki bi lahko pomenilo kazen 25 let zapora. Sodnica Kerry Ann McDonald-Cady je povedala, da bi lahko kazensko obtožbo vložili ponovno, če bo prišlo do kršenja pogojne kazni.

Sorodna novica Ezra Miller je prekinil molk in se opravičil vsem, ki jih je prizadel

Med skoraj 30-minutnim zaslišanjem v Benningtonu je 30-letni_a Miller odgovarjal na vprašanja sodnice, vendar ni želel_a dati izjave. Vendar je po zaslišanju Millerjeva odvetnica Lisa Shelkrot poslala izjavo.

"Ezra bi se rada zahvalil_a sodišču in skupnosti za zaupanje in potrpežljivost med tem postopkom in bi rad_a še enkrat rekel_la hvala za ljubezen in podporo, ki jo je prejel_a od svoje družine in prijateljev, ki so še naprej ključnega pomena pri skrbi za duševno zdravje," piše v izjavi.

Miller se je oktobra sicer izrekel_la za nedolžnega za krajo alkoholnih pijač iz sosedovega doma v Vermontu. Policija se je 1. maja odzvala na prijavo vloma v Stamfordu in ugotovila, da je bilo lastniku stanovanja odvzetih več steklenic alkohola.

Lastnik stanovanja je povedal, da je z Miller_jem prijateljeval približno 18 let in da je dom kupil pred letom in pol v Stamfordu. Miller je bil_a obtožen_a, potem ko je policija pregledala posnetke nadzornih kamer in zaslišala priče.

Miller je bil sicer lani na Havajih kar dvakrat v dveh tednih aretiran_a zaradi nasilja in izgredništva – enkrat, ko je napadel_la oboževalko, drugič pa, ko je v lokalu zalučal_a stol. V enem mesecu je takrat sicer havajska policija o njem prejela okoli deset pritožb.

Proti njemu_njej sta junija starša 18-letne staroselske aktivistke Tokate Iron Eyes vložila prijavo zaradi t. i. groominga (pridobivanje oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene) z uporabo "psiholoških manipulacij", ki da spominjajo na kult.