Podjetje Eurospin Eko se je konec avgusta priključilo akciji zbiranja sredstev za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke. Na akcijo se je podjetje odzvalo s pripravo otroške knjižice, pobarvanke. Ob nakupu nad 20 eur so kupci imeli možnost nakupa knjižice za simboličen 1 eur.

Foto: EUROSPIN EKO
Foto: EUROSPIN EKO

Akcija v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) uspešno poteka že 7 leto. V akciji zbiranja šolskih potrebščin je sodelovalo več kot 100 fizičnih in pravnih oseb. Članice ZPMS – kar 35 jih je sodelovalo po vsej Sloveniji, pa so zbrane šolske potrebščine razdelile več kot 1.800 otrokom. V akciji je bilo zbranih več kot 30.000 kosov šolskih potrebščin in skupaj 23.000 eur, od tega je 15.000 eur zbralo podjetje Eurospin Eko.

Projekt je vsako leto bolj prepoznaven in odmeven v širši javnosti. Podjetje Eurospin Eko bo tudi v prihodnje z veseljem sodelovalo pri omenjeni akciji.

Predaja doniranih sredstev je potekala, 14.10., sredstva pa je ob slovesni predaji sprejela predsednica ZPMS ga. Darja Groznik.