Pravijo, da si lahko ljudje na podlagi barve vhodnih vrat o lastniku ustvarimo vtis v pičlih desetih sekundah. Izbira barve vhodnih vrat nam torej daje možnost, da navzven povemo, kdo in kakšni smo. Pa naj bodo vhodna vrata rjava, subtilno bela ali živo rdeča. Barva vedno nosi zgodbo. Kakšna želite, da je vaša? Preberite si, kaj odražajo barve vhodnih vrat.

1. Bela vhodna vrata kot vrata čistosti in urejenosti

Bela je simbol čistosti, nežnosti in svetlobe. Velikokrat jo povezujemo z novimi priložnostmi in novimi začetki. Čutite, da so bela vrata tista, ki si jih želite imeti? Sledite svojemu občutku, saj bo vhod vedno prva in zadnja stvar, ki jo boste uzrli ob prihodu in odhodu.

Bela vhodna vrata Pirnar v viktorijanskem stilu. Foto: Pirnar
Bela vhodna vrata Pirnar v viktorijanskem stilu. Foto: Pirnar

Če se naše oči sprehodijo po zgornjem primeru edinstvenih vhodnih vrat Pirnar, nam bela barva za vrata daje vtis urejenosti, organiziranosti in čistosti doma. In tako vas bodo začutili tudi mimoidoči ter obiskovalci.

Nevtralna bela vrata so vedno priljubljena, pravzaprav kar zimzelena izbira; nikoli ne bodo šla zares iz mode. Bela se poda raznolikim arhitekturnim stilom, njena diskretnost pa omogoča, da se poigrate z vabljivimi dodatki, osvetlitvami in dekoracijo.

2. Zelena vrata odražajo varnost in harmonijo

Vas mikajo zelena vrata? Ali pa vhod v tej barvi morda že imate? Z njimi boste oz. že odražate varen pristan. Mnogi jo namreč dojemajo kot barvo narave, narava pa je naše varno zatočišče. Zelena vhodna vrata zato povezujemo z lastnikovo skrbjo do narave.

Pirnar vhodna vrata v zelenem odtenku. Foto: Pirnar
Pirnar vhodna vrata v zelenem odtenku. Foto: Pirnar

Dizajn vhodnih vrat Pirnar iz fotografije govori svojo zgodbo, medtem ko zelena barva prav tako. Občudovalci vašega doma bi si lahko predstavljali preudarnega lastnika s tradicionalnimi vrednotami. Nekoga, ki mu veliko pomenijo skupne družinske večerje in ki je na svoj dom ponosen.

Sicer pa vam zelena vrata omogočajo, da bodisi izstopate bodisi se zlijete z okolico. Odvisno od odtenka in dizajna vhodnih vrat.

3. Vhodna vrata antracit delujejo trendi in sofisticirano

Sofisticiranost, iskrenost, sodobnost, modrost. To so besede, ki opišejo ljudi, ki živijo za vhodnimi vrati antracit barve. Vsak, ki se bo z občudovanjem zazrl v vaš vhod, bo v mislih imel osebo z dovršenim stilom, ki uživa v prvovrstnih življenjskih izkušnjah.

Foto: Pirnar
Foto: Pirnar

Vhodna vrata antracit barve (ral 7016) so trend leta 2021 in z njimi boste svojo trendi naravo izražali še navzven. A poskrbite, da bo temu primeren tudi dizajn in sodobna tehnologija vhodnih vrat. Pirnar je razvil nagrajeno svetovno inovacijo OneTouch. Gre za tehnologijo, ki poskrbi, da se vratno potezalo samodejno izvleče iz površine vratnega krila, ko lastnik vrata odklene s prstnim odtisom.

4. Ko so vhodna vrata rjava, gre za tradicionalne lastnike

Hiša z rjavimi vhodnimi vrati je klasika. V njej zagotovo živi družina s kužkom, njihov dom pa je poln cvetočih rastlin, ki vzdušje naredijo še bolj domače. Takšne misli se podijo po glavah mimoidočih. Če so vaša vhodna vrata rjava, vas bo veliko ljudi videlo kot stabilne in zanesljive osebe, ki živijo na realnih tleh.

Čeprav so vaša vhodna vrata rjava, še ne pomeni, da mora biti klasičen tudi celoten izgled. Če ste tradicionalni v barvah, lahko presenetite z edinstvenim inovativnim dizajnom, po katerem slovi podjetje Pirnar.

5. Modra vrata izražajo umirjenost in inteligenco

Veste, da naj bi bila modra vrata najbolj priljubljena barva vhodov v Veliki Britaniji? No v Sloveniji temu ni tako. Modra vrata pri nas še vedno veljajo za bolj redko izbiro. A to pomeni le eno – bolj edinstveni boste.

Modro barvo sicer povezujemo z mirom, spokojnostjo in inteligenco. A vse je odvisno od odtenka modrih vrat po RAL barvni lestvici. Pirnarjev primer na spodnji fotografiji z bolj živahno modro vsekakor bolj izpostavi edinstvenost in željo po izstopanju lastnika.

Modra vrata Pirnar, ki odlično dopolnijo opečnato zunanjost stavbe. Foto: Pirnar
Modra vrata Pirnar, ki odlično dopolnijo opečnato zunanjost stavbe. Foto: Pirnar

Seveda pa so tukaj še ostale žive barve za vrata iz RAL barvne lestvice, ki običajno nakazujejo na kreativnost, radoživost in odprtost. Bolj živahni kot boste pri izbiri barv, bolj bo vaša živahna plat prišla do izraza tudi svetu.

RAL barvna lestvica je dobro izhodišče

Morda so vam splošni barvni stereotipi kaj pomagali pri izbiri vhodnih vrat. Ker pa vendarle gre za veliko odločitev, je prav, da pretehtate več možnosti, preden svoj dom ovekovečite s specifično barvo.

Pirnarjevi inovativni strokovnjaki predlagajo, naj vam bo v pomoč RAL barvna lestvica. RAL lestvica vključuje vse standardne odtenke barv za vrata, med katerimi lahko izbirate. Tudi če se odločate za les, vam je lahko v precejšnjo pomoč RAL lestvica za les.

Raznolike odtenke si oglejte v Pirnarjevih dovršenih katalogih, kjer boste zagotovo našli inspiracijo za vhod in barvo zase. In ne pozabite, barva je le del zgodbe. Pomembno je, da se za vas ustvarijo popolnoma personalizirana vrata z edinstvenim dizajnom, ki bodo izražala prav vas. In Pirnarjevi mojstri ročne izdelave po meri vam bodo to zagotovili.