Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ker uporaba svetovnega spleta hkrati s prednostmi prinaša tudi številne nevarnosti, je podjetje Telemach predstavilo inovativno aplikacijo EON Connect, ki omogoča upravljanje in popoln nadzor nad hišnim internetom.

Svetovna pandemija je znatno spremenila življenje, ki smo ga poznali pred tem; omejila je naše gibanje in potovanja, jo močno zagodla gospodarstvu, turizmu in številnim drugim dejavnostim, nadela nam je maske na obraz in skoraj preprečila naše socialne stike. Več časa smo prisiljeni preživljati doma, kjer je računalnik in z njim internet postal tako rekoč naše okno v svet. Najmlajši populaciji je dolgo obdobje predstavljal glavni vir izobraževanja in informacij, nadomestil je celo igro in druženje z vrstniki.

V koraku s časom in razmerami je Telemach, vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta v Sloveniji, poskrbel za aplikacijo EON Connect, ki postaja zaveznik otrok in staršev pri varni uporabi interneta. Razvili so jo strokovnjaki United Cloud, razvojnega in inovacijskega centra skupine United Group, v okviru katere deluje tudi Telemach.

Foto: elemach
Foto: elemach

Popoln nadzor nad hišnim internetom

EON Connect Telemachovim uporabnikom omogoča, da lahko prek svojega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika kjerkoli in kadarkoli upravljajo domača omrežja WiFi in LAN ter povezane naprave. Aplikacija je tako hkrati odlična rešitev za starše, ki na ta način poskrbijo za varnost otrok na spletu, tudi kadar so sami doma. Najmlajšim internetnim uporabnikom lahko namreč na daljavo omejijo dostop do družbenih omrežij ali določenih kategorij vsebin, nastavijo čas spanja ali ustavijo oziroma začasno prekinejo internetni dostop na katerikoli napravi ali profilu.

Z enim samim klikom lahko optimizirajo svoje omrežje WiFi in tako zagotovijo najboljšo internetno zmogljivost v svojem domu. V aplikaciji EON Connect lahko v vsakem trenutku preverijo, katera naprava je povezana v njihovo hišno omrežje, ter ustvarijo ločeno omrežje WiFi za goste. S pomočjo aplikacije je mogoče ustvariti tudi uporabniške profile ter upravljati in določati pravila povezanih naprav v omrežju. Aplikacija onemogoča krajo zaupnih podatkov ter naprave ščiti pred sumljivimi programi in škodljivimi vsebinami.

Kako do aplikacije?

EON Connect lahko na napravah IOS, Android ali Huawei naložite vsi uporabniki Telemacha, ki uporabljate modema UBEE EVW32C ali TECHNICOLOR CGA2121. Prijava v aplikacijo je možna s prijavnimi podatki uporabniškega računa Moj Telemach. Obstoječi naročniki brez ustreznih različic modemov ob prehodu na paket EON Full ali EON Premium prejmete modem, ki podpira storitev EON Connect brez doplačila. Ustrezni modem pa čaka tudi vse nove uporabnike, ki se boste odločili za izbiro paketa EON Full ali EON Premium, ki sta trenutno na voljo v posebni akciji – 50 odstotkov popusta za 12 mesecev.

Podjetje Telemach v okviru svojih družbeno-odgovornih dejavnosti sicer že leta vodi projekt Varni na spletu, varni v svetu s katerim ozavešča osnovnošolce o varni uporabi interneta. S predstavitvijo inovativne aplikacije EON Connect pa so pri Telemachu poskrbeli za novo dimenzijo nadzora nad domačim internetom in s tem znova dokazali, da še vedno narekujejo trende na slovenskem telekomunikacijskem trgu.