Aktualno Arsovo hidrološko opozorilo. Foto: Arso
Aktualno Arsovo hidrološko opozorilo. Foto: Arso
Dežnik, deževje
V petek čez dan bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Foto: BoBo

Do petka dopoldne bodo reke v Posočju, v porečju Save Bohinjke in Save ohranjale velike pretoke. Ponoči bodo močneje narasle Sava v srednjem toku in reke v porečjih Vipave, Savinje ter Dravinje, Sava v spodnjem toku pa v petek čez dan. Na omenjenih porečjih so mogoča razlivanja na območjih vsakoletnih poplav, so sporočili z agencije za okolje (Arso).
Ob močnejših nalivih so mogoča tudi razlivanja manjših rek in hudourniških vodotokov drugod po državi, zlasti v hribovitih delih osrednje, severne in severovzhodne Slovenije.

Spremljajte vremensko napoved na rtvslo.si/vreme


in razmere na cestah na rtvslo.si/promet

Do 200 litrov na kvadratni meter
Od srede do četrtka zjutraj je sicer na širšem območju Julijskih Alp padlo od 70 do 200 litrov padavin na kvadratni meter, drugje manj. Predvidena količina padavin do konca padavin bo v hribovitem in goratem svetu južne, zahodne in severne Slovenije še od 80 do okoli 200 litrov na kvadratni meter, drugod večinoma od 40 do 80 litrov na kvadratni meter. Meja sneženja bo nad 2000 metri, v petek pa med 1500 in 1800 metri.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo zjutraj še nastala megla.

Čez noč manjša razlivanja rek
Čez noč manjša razlivanja rek