Naliv s točo prizadel tudi Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO
Naliv s točo prizadel tudi Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO
Toča na Goriškem
Toča na Goriškem. Foto: MMC RTV SLO
Toča klestila po Sloveniji

Toča je povzročila manjše zastoje v prometu, saj so se nekateri vozniki ustavljali pod nadvozi in na pločnikih pod drevesi. Večje materialne škode, kot kaže, ni povzročila.

Na Obali se je dopoldne razvnelo neurje z močnim vetrom in kot lešnik debelo točo. Deževje se širi nad vso državo. Posebej močna nevihta se je razvila ob morju, ko je veter lomil veje, prevračal smetnjake, hudourniki so poplavljali, je sporočila dopisnica TV Slovenija s Primorske Eugenija Carl.

Primorci takšnega neurja že dolgo niso doživeli. Po prvih ocenah škode, je ta največja na pridelkih zelenjave in sadja.

Zaradi udarca strele v vozno mrežo, ki skrbi za napajanje električnih vlakov, je bil za nekaj časa prelinjena gorenjska železniškega proga med Kranjem in Ljubljano.

Prihaja vročinski val
Zbudili smo se v hladno in mokro jutro, takšno vreme pa se bo nadaljevalo ves dan. Lepše vreme bo prišlo s koncem tedna, ko se nam obetajo temperature okoli 30 stopinj Celzija, pojasnjujejo na Arsu. Vročina naj bi se nadaljevala tudi v naslednjem tednu. Dežurni vremenoslovec na Arsu Brane Gregorčič je za MMC pojasnil, da očitno prihaja vročinski val, ki bo mogoče trajal celo kakšen teden.

O splošnih napovedih za poletje pa je dejal, da te niso zanesljive, da pa kaže, da bo vroče predvsem na JV Evrope, na Balkanu in v Ukrajini, v zahodni Evropi pa naj bi bilo vreme "normalno". "Mi smo pa vmes. Če se bo to uresničilo, bomo imeli nadpovprečno toplo poletje," je sklenil.

Posnetek neurja pred stavbo Radia Koper:

Toča klestila po Sloveniji