Obiskovalce Portoroža bo razveselila prenovljena osrednja plaža. Foto: Občina Piran
Obiskovalce Portoroža bo razveselila prenovljena osrednja plaža. Foto: Občina Piran
Kopanje
Ob sprostitvi in kopanju je treba biti pozoren tudi na tatove. Policija svetuje, da vrednih predmetov ne puščate brez nadzora. Foto: Policija

Na Gorenjskem se lahko ohladite v Blejskem ali Bohinjskem jezeru. Ob Bohinjskem jezeru se lahko kopate kjer koli, kopanje je brezplačno, a prepovedano za pse. Ob Blejskem jezeru se lahko kopate le na Grajski plaži (celodnevna vstopnica za odrasle 7 evrov, za študente in dijake 5 evrov, za otroke do 14 let pa 3,5 evra) in na kopališču v kampu. Za zunanje goste parkiranje v kampu ni mogoče, zato boste morali plačati parkirišče za svojega jeklenega konjička. Kopanja zunaj urejenih kopališč na Bledu ne priporočamo, saj vas lahko doleti kazen 150 evrov.

Še nimate ideje, kje bi se ohladili?
Preglejte seznam slovenskih kopališč.

V koprski občini se lahko v morju namočite na mestnem kopališču, na kopališču Žusterna, kjer je tudi bazen, in na Debelem rtiču. Obiska nikjer ne zaračunavajo. Tudi v Piranu so vse plaže brezplačne. Na prenovljeni osrednji portoroški plaži boste morali denarnico odpreti le, če boste želeli najeti senčnik ali ležalnik. Za goste, ki si želijo nekaj več, pa je na voljo plaža hotela Kempinski, kjer za odrasle poskrbijo za 35 evrov na dan, za otroke pa za 25 evrov, so za MMC povedali na turističnoinformacijskih centrih po Sloveniji.

Poznate kopališče v bližini svojega kraja?
Povejte (v komentarjih) o njem še preostalim uporabnikom.

Vabijo tudi slovenske reke. Na Kolpi je urejeno naravno kopališče pri Tržokovem slapu, temperatura pa se povzpne nekaj nad 23 stopinj Celzija. Nekoliko toplejša je Krka, ki je imela v ponedeljek popoldne 24,1 stopinje Celzija. Na Štajerskem so izjemno priljubljena Velenjsko, Šmartinsko in Slivniško jezero, a je kopanje v njih prepovedano.