V nedeljo z znatno ohladitvijo prihaja tudi prvi sneg. Foto: BoBo
V nedeljo z znatno ohladitvijo prihaja tudi prvi sneg. Foto: BoBo

Kakšno vreme je torej napovedano za nedeljo, ko bo v Ljubljani 17. maraton? V noči na nedeljo se bo temperatura spustila do ničle, pravi vremenoslovec Brane Gregorčič iz agencije za okolje. S padcem temperature pa prihaja tudi prvi sneg, ki ga lahko pričakujejo zlasti na Gorenjskem, Notranjskem in tudi ponekod na Dolenjskem.

Točne količine snega se sicer še ne da napovedati, a Gregorčič opozarja, da ga na nadmorski višini med 700 in 800 metri ponekod lahko zapade tudi do 20 centimetrov, medtem ko v nižinah Gregorčič pričakuje predvsem plundro.

Dnevno vremensko napoved lahko spremljate tudi na MMC.
V nižinah sneg po mnenju Gregorčiča ne bo prinesel večjih zapletov, saj so tla še topla, tako da se, vsaj na cestah, sneg verjetno ne bo obdržal. "Največja težava jesenskega snega je, da lahko zaradi njega hitro pade na cesto kako drevo ali veja," še dodaja Gregorčič.

Glavnino padavin Gregorčič pričakuje v noči s sobote na nedeljo, se pa bodo v manjši meri padavine nadaljevale tudi v nedeljo in ponedeljek. Nizke temperature pa pričakuje tudi v torek in sredo zjutraj. Od srede naprej pa se bodo temperature postopoma začele dvigati.

Policija opozarja na zimsko opremo
Ob tej vremenski napovedi pa policija svari voznike, da je v zimskih razmerah tudi pred 15. novembrom obvezna zimska oprema vozil. Zato voznike pred snežnim vikendom opozarjajo, naj poskrbijo za zimske pnevmatike oziroma verige.