Akcija bo trajala od 9. do 14. ure. Foto: Očistimo Slovenijo 2012
Akcija bo trajala od 9. do 14. ure. Foto: Očistimo Slovenijo 2012
Slovenija
Na divjih odlagališčih bo treba za lažji odvoz ločevati odpadke. Foto: BoBo

Na zbirnem mestu boste dobili navodila, osnovne potrebščine in zemljevide; razporejeni boste v skupine. Skupaj boste odšli na ustrezno mesto čiščenja (divje odlagališče oz. čiščenje okolice in sprehajalnih poti).


Vrečke za čiščenje bodo v večini zagotovile občine oz. komunalna podjetja. Predvidoma jih boste dobili na zbirnih mestih. Zaželeno je, da imate s sabo tudi dodatno črno in modro vrečko za smeti (priporočamo, da so velikosti od 60 do 110 l).


S seboj prinesete svoje rokavice, saj se lahko zgodi, da bo prišlo več udeležencev, kot bo na voljo rokavic. Priporočene so močnejše rokavice iz tekstila, ojačane z gumo oz. nitrilom ali pa usnjene rokavice. Za sodelovanje v akciji potrebujete ustrezno obleko (ki se lahko umaže ali raztrga) ter nepremočljive čevlje.

V uredništvu MMC-ja vas prosimo, da nam na naslov mmc-uredniki@rtvslo.si pošljete vaše fotografije z akcije. Objavili jih bomo v rubriki Ekopaparac.

S seboj ne pozabite prinesti tudi plastenke z vodo ter prenosnega telefona. Če bo močno sonce, imejte s seboj pokrivalo.

V nekaterih občinah oziroma društvih bodo za udeležence priskrbeli malico, v določenih pa je ne bo, zato se pozanimajte pri vodji zbirnega mesta. V vsakem primeru je zaželeno, da imate s seboj svojo malico.
Divja odlagališča so lahko oddaljena več kilometrov od zbirnega mesta, zato se bo do nekaterih treba pripeljati. Če imate avtomobil, pridite z njim in ponudite prevoz tudi drugim udeležencem. Pri parkiranju ob odlagališču bodite previdni, da ne naredite škode na travnikih ali drugih površinah.