Foto: Arso, zajem zaslona
Foto: Arso, zajem zaslona

Po napovedih državnih vremenoslovcev bo ponoči oblačno, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini pa bo dež prešel v rahel sneg. Drugod po državi bo prevladovalo suho vreme. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale.

V nedeljo bo sprva oblačno. Dopoldne se bo zjasnilo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja, nato tudi ponekod v notranjosti Slovenije. Bolj oblačno bo ostalo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 3, na Primorskem od 8 do 12 stopinj Celzija.

Proti Balkanu pomik hladne fronte

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bliža Italiji. Hkrati se od severa proti Balkanu pomika hladna fronta. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka k nam postopno bolj vlažen zrak.

Kako kaže v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. V sredo bo oblačno, popoldne ali zvečer bo začelo snežiti, po nižinah Primorske pa deževati. Na Primorskem bo zapihala burja.

Današnje sankanje družin na smučišču v Kranjski Gori. Foto: BoBo
Današnje sankanje družin na smučišču v Kranjski Gori. Foto: BoBo