Snežne radosti v Parizu. Foto: EPA
Snežne radosti v Parizu. Foto: EPA

Sneg je danes padal tako na Zadar, Šibenik, Biograd na Moru, Trogir, Split in Omiš kot tudi na otoke Šolta, Brač, Hvar in Korčula, poroča novičarski portal dalmacijadanas.hr. Komercialna televizija Nova TV je na svoji spletni strani objavila tudi fotografijo najvišjega vrha otoka Vis, ki je tudi rahlo zasnežen. Sneži tudi v dalmatinskem zaledju, v mestih, kot sta Knin in Sinj.

V Biogradu na Moru blizu Zadra je videti tudi rahlo snežno odejo. V večjem delu severne in srednje Dalmacije so bile dnevne temperature le nekaj stopinj nad ničlo.

Deli Madrida so še zmeraj pokriti s snegom. Foto: EPA
Deli Madrida so še zmeraj pokriti s snegom. Foto: EPA

V Splitu so ob 16. uri izmerili temperaturo 2,5 stopinje Celzija, v Šibeniku 4 stopinje, v Zadru in v mestu Hvar pa 5 stopinj Celzija, je objavil hrvaški hidrometeorološki zavod. Za ponedeljek so v Dalmaciji napovedali večinoma sončno vreme s temperaturami do 8 stopinj Celzija.

Neobičajna pošiljka snega je v teh dneh padla tudi na osrednji in severni del Francije. Parižani so izkoristili redko priložnost za kepanje in delanje snežakov, preden so se ob podaljšani policijski uri morali ob 18h umakniti v svoje domove. Deset centimetrov snega je zapadlo tudi v prestolnici Evropske unije – Bruslju.

Obilno sneženje pa je povzročilo številne prometne povezave na jugu Nemčije. V kraju Obermaiselstein na Bavarskem je zapadlo 1,5 metra snega, blizu nemške meje s Švico pa je umrla 72-letnica, na katero je med sprehodom padlo drevo, navaja portal Euronews.