Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po različnih krajih po Sloveniji pripravljajo silvestrovanja na prostem in tistih, ki se jih bodo udeležili, zeblo res ne bo. Vremenoslovec Brane Gregorčič je za Val 202 potrdil, da nas čaka za ta čas topel večer, a verjetno to vseeno ne bo najtoplejša zadnja noč. "Ne bo najtopleje, ker je bilo tudi lani zelo toplo. V Ljubljani smo denimo lani silvestrovali na 12 stopinjah Celzija, letos jih bo okoli 10. Bo pa zelo toplo ob morju, tudi nad 10 stopinj Celzija," je naštel.

Sorodna novica Kljub kislemu vremenu več tisoč ljudi silvestrovalo na slovenskih ulicah in trgih

Ponekod v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo že čez dan. Proti večeru se bo dež na zahodu okrepil. Do zgodnjega jutra bo zajel vso Slovenijo.

Na novega leta dan nas bo zgodaj zjutraj – med 4. in 7. uro – prešla hladna fronta in se bo meja sneženja spustila na 700 metrov. Za nekaj ur lahko na alpskih prelazih jutri zjutraj močno sneži, pravi Gregorčič, nad 1500 metrov pa bo snega za konkretno pošiljko. A do nižin snežinke ne bodo prispele.

Ker pa se bo čez dan zjasnilo, bodo gore pokazale idilično zimsko podobo. Padavine bodo ponehale, nekaj dežja znova napovedujejo za sredo.