Ognjemet z Ljubljanskega gradu. Foto: BoBo
Ognjemet z Ljubljanskega gradu. Foto: BoBo

Za zabavno silvestrovanje je bilo v Ljubljani poskrbljeno na štirih trgih, glavni je bil Kongresni trg. V Mariboru je bilo pestro na Trgu Leona Štuklja, v Kranju na Glavnem trgu, v Novem mestu na Glavnem trgu pri Kandijskem mostu, v Kopru pa v Taverni.

Spored silvestrovanj v središču Ljubljane je bil kot vsako leto znova zelo raznovrsten in primeren za ljudi vseh okusov in starosti.

Novo leto so na Kongresnem trgu tako pozdravili Rok'n'Band, Nika Zorjan in Victory. Prizorišče na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, letos so tam nastopili Dinamitke in ViP Band, program na Pogačarjevem trgu je bil v znamenju popglasbe s skupino Mambo Kings, najživahneje in v znamenju alternativne in rokovske glasbe pa je bilo znova na Trgu francoske revolucije z nastopi dvojca Murat & Jose ter zasedb Elvis Jackson in Neuromancer.

Prestolnico je letos razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča, izstrelki so bili iz razgradljivih materialov. Po besedah direktorice Turizma Ljubljana Petre Stušek z organiziranim ognjemetom, ki se mu je odpovedalo že precej drugih slovenskih mest, pripomorejo k manjšemu številu zasebnih.

Po podatkih policije je silvestrovanje minilo mirno in brez večjih incidentov.

Sorodna novica Ljudje po svetu v novo leto vstopili z upanjem in pozivi k miru

V štajerski prestolnici praznovanje na Trgu Leona Štuklja

Tudi v Mariboru ni bilo nič manj veselo. Na Trgu Leona Štuklja se je zbralo več tisoč ljudi. Za zabavo na zelo priljubljenem silvestrovanju je skrbela glasbena skupina Zebra.

V štajerski prestolnici se že v preteklih letih za ognjemet niso odločili, saj se po navedbah občine zavedajo negativnih vplivov na ljudi, živali in okolje, letos pa bi si to težko privoščili že zaradi slabega stanja mestne blagajne.

V Novi Gorici druženje na Kidričevi ulici, v Ajdovščini na Lavričevem trgu, v Celju na Krekovem trgu, na Ptuju na Mestnem trgu, v Velenju pa na Titovem trgu

Gorenjska prestolnica Kranj je na Glavnem trgu gostila Mirana Rudana z zasedbo InDesign, Novo mesto na Glavnem trgu pri Kandijskem mostu Nino Pušlar, po polnoči pa skupino Manouche. Na Obali so v koprski Taverni v novo leto vstopili skupaj z Janom Plestenjakom.

V Novi Gorici je bila na Kidričevi ulici skupina Kingston, pozneje pa je za glasbeno spremljavo skrbel DJ-program. V Ajdovščini so na Lavričevem trgu silvestrovali Čuki.

Celjsko prizorišče silvestrske zabave je bil znova Krekov trg, kjer sta obiskovalce zabavali skupini LPS in Zvita feltna. Na Ptuju pa so pričakali novo leto na pravljičnem Mestnem trgu v družbi Recesije banda. "Najdaljša noč v letu" je bila zabavna tudi na velenjskem Titovem trgu, tam je za zabavo skrbela Tanja Žagar.

Za zabaven prehod v leto 2024 v Murski Soboti skrbeli na Trgu zmage, v Slovenj Gradcu na Glavnem trgu, v središču Moravskih Toplic ter ob letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava

Sorodna novica Večina mest letos brez ognjemeta, izjemi sta Murska Sobota in Ljubljana

V Murski Soboti so silvestrovali na prostem z DJ Harijem in zasedbo Plamen. Na Koroškem je bilo najglasneje v Slovenj Gradcu, kjer je obiskovalce na Glavnem trgu zabaval ansambel Okej.

V središču Moravskih Toplic so lahko obiskovalci uživali ob spremljavi glasbene skupine Avantura & Larise Sreš. V Lendavi so v novo leto skočili v družbi skupine Skok na osrednjem prizorišču ob letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Na Bledu glasbeno obarvana Jezerska promenada, v Kranjski Gori ploščad pred hotelom Kompas, v Piranu Tartinijev trg

Za zabaven prehod v leto 2024 so poskrbeli tudi v nekaterih slovenskih turističnih središčih. Tako je na Bledu na Jezerski promenadi za obilo glasbe skrbela skupina Pop Deluxe in Ansambel Saša Avsenika. V Kranjski Gori bi moralo silvestrovanje potekati pred hotelom Kompas, a so ga zaradi slabega vremena odpovedali.

V Piranu je bila zabava na Tartinijevem trgu, kjer so za glasbeno podlago skrbeli Booom! in Samuel Lucas z The Groove Station. V Ankaranu pa je nastopala skupina Gedore in DJ.

V Ljubljani je novo leto pospremil petminutni ognjemet
V Mariboru je na prostem silvestrovalo več tisoč ljudi
Silvestrovanje v Kopru