Zvečer in v noči na petek bo na Obali zapihal močan Jugo. Foto: BoBo
Zvečer in v noči na petek bo na Obali zapihal močan Jugo. Foto: BoBo

Po več dneh razmeroma lepega vremena se je v sredo začelo obdobje, ko se nam obeta spremenljivo aprilsko vreme z dežjem.

V petek zjutraj in dopoldne bodo padavine od zahoda zajele vso Slovenijo. Možni bodo krajevni nalivi. Popoldne bodo padavine od zahoda oslabele, nastale bodo krajevne plohe, ki bodo zvečer ponehale. Sprva bo pihal vzhodnik, popoldne jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 4, drugod od 7 do 13, na jugovzhodu do 15 stopinj Celzija.

Na Arsu opozarjajo, da se bo Jugo ob morju popoldne še krepil in bo najmočnejši zvečer ter v prvi polovici noči na petek. Takrat bodo najvišje hitrosti v višjih legah slovenske Istre do okoli 90 kilometrov na uro, na Obali in na morju pa od 70 do 80 kilometrov na uro.
V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in topleje. Nedelja bo spet bolj oblačna, predvsem na jugu bo popoldne rahlo deževalo.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in bo v noči na petek prešla tudi Slovenijo. Pred njo od juga k nam doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Zvečer se bo dež v krajih, zahodno od Slovenije, okrepil, možne bodo nevihte z nalivi. V krajih na vzhodu bo večinoma suho. Drugod bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo pihal močan jugo.

V petek bo dež od zahoda zajel vse sosednje pokrajine, mogoči bodo krajevni nalivi. Popoldne bodo od jugozahoda padavine slabele in nastajale bodo krajevne plohe. Hladneje bo.