Radarska slika padavin v zadnjih 90 minutah. vir: ARSO

Veronika Hladnik Zakotnik iz Arsa je za TV Slovenija dejala, da so se ponoči v Sloveniji pojavljale padavine, meja sneženja je bila sicer nekaj višje, kot so napovedovali. Po nižinah je v glavnem deževalo, kar nekaj snega pa je zapadlo v višjih legah. Padavine so se pojavljale tudi danes (v torek), meja sneženja se je spustila na okoli 900 metrov nadmorske višine.

Kako je z zavarovanjem proti pozebi

Kje je zapadlo največ snega

Ponoči je največ snega zapadlo v višje ležečih predelih po državi. V Bohinjski Češnjici je tako na okoli 600 metrih nadmorske višine zapadlo 11 centimetrov snega, v Zadlogu je višina snežne odeje 14 centimetrov, prav toliko na Bukovskem Vrhu.

V višjih legah nad 1000 metri nadmorske višine je zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega, na merilni postaji Zgornja Kapla v občini Podvelka na Koroškem pa je zapadlo 17 centimetrov snega, je še pojasnila dežurna vremenoslovka. Na območju Dravograda pa so zaznali tudi snegolom.

Več sonca od petka

Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija.

Sorodna novica Ponoči lahko znova sneži vse do nižin, v višjih legah mogoč snegolom

V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m.

Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v Zgornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

V petek bo najhladnejše jutro v tem tednu, je za TV Slovenija povedala Arsova meteorologinja Eva Bezek. Ponekod bodo temperature pod lediščem, denimo v okolici Brnika in po alpskih dolinah, ponekod bo še zapadel sneg. Sicer pa bo v petek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik.

Ponekod zapadlo do 40 centimetrov snega