Fotografija je nastala na eni izmed licitacij v prejšnjih letih. Foto: ZGS/Boris Rantaša
Fotografija je nastala na eni izmed licitacij v prejšnjih letih. Foto: ZGS/Boris Rantaša

Za zdaj je dovoz hlodovine predviden do 1. februarja, a je trenutno dovoz ustavljen, saj je teren preveč razmočen, enostavno ne zmrzne tako kot v preteklih letih, tudi napovedi niso ugodne, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal Jože Jeromel iz Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline.

Sorodna novica Na licitaciji lesa padel rekord: javor rebraš prodan za skoraj 50.000 evrov

Po sedanjem načrtu je ogled za kupce predviden od 6. do 14. februarja, ko bo potekalo tudi odpiranje ponudb, dan odprtih vrat pa je zdaj načrtovan za 28. februar.

Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline licitacijo na Koroškem vsako leto organizira v sodelovanju z Zvezo lastnikov gozdov Slovenije in Zavodom za gozdove Slovenije. Ta licitacija je največja v tem delu Evrope, na njej prodajajo les predvsem iz slovenskih gozdov, nekaj je tudi tujih prodajalcev, kupci pa so iz Slovenije in tujine.

Lani je skupna vrednost licitacije na Koroškem presegla tri milijone evrov. Kupci se najbolj zanimajo za hrast in kakovostne javorje, letos je veliko zanimanja tudi za iglavce. Zanimanje tako prodajalcev kot kupcev je tudi letos veliko, je danes povedal Jeromel.