Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Multimedijski center

Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Multimedijski center RTV Slovenija (MMC) ustvarja vsebine za spletno mesto rtvslo.si, teletekst, mobilne in druge aplikacije, prenose RTV-programov prek novih medijev, spletni arhiv in spored, objavlja vsebine na družbenih omrežjih ter podnaslavlja za gluhe in naglušne. Pripravljajo tudi TV-program Infokanali. Ključna naloga je tudi spremljanje razvoja na področju novih medijev in uvajanja novih multimedijskih rešitev za celotni javni medijski servis. Radijskim in televizijskim programom zagotavlja infrastrukturo in podporo pri njihovem delovanju na novih medijih.

Spletno mesto rtvslo.si

Uporabnikom ponuja najrazličnejše vsebine, namenjene širši javnosti pa tudi posameznim ciljnim skupinam. Pripravljajo spletne vsebine za invalide, zamejce, otroke, starejše uporabnike, pripadnike bivše skupne države in vsebine, namenjene tuji javnosti. Ponuja tudi številne servisne informacije kot sta vremenska napoved in prometne informacije, pa tudi specializirane vsebine in formate. Za pomembne dogodke, kot so volitve, obletnice, kulturni in športni dogodki na evropski in športni ravni v okviru posebnih spletnih in mobilnih edicij ponujajo dodatne poglobljene vsebine. Informacije o obiskanosti spletne strani so na voljo na tej povezavi (http://www.moss-soz.si/rezultati/)

RTV 4D

Poseben spletni portal RTV 4D vključuje možnost ogleda šestih televizijskih in osmih radijskih programov v živo in z zamikom, arhiv oddaj in prispevkov ter sporede. Na spletnem kanalu MMC TV, ki je del portala, lahko spletni uporabniki ekskluzivno spremljajo športne prenose, ki jih ni mogoče prenašati na rednem programu, video prenose radijskih oddaj ter različne prenose aktualnih dnevno-političnih, kulturno-umetniških in glasbenih dogodkov.

Mobilne aplikacije

Mobilna aplikacija RTV 4D omogoča pregledovanje novic in arhiva RTV-oddaj, vključno s podnapisi, ter spremljanje vseh RTV-programov v živo. Tematska aplikacija RTV Šport pa združuje športne vsebine vseh uredništev RTV Slovenija ter podrobno športno statistiko, vključno z rezultati v živo. Uporaba mobilnih aplikacij vseskozi beleži rast.

Oglaševanje na novih medijih in teletekstu

Teletekst

Uporabnikom teleteksta so na voljo pregledne in ažurne informacije o televizijskih programih, vremenu, prometu, notranjem in zunanjepolitičnem dogajanju, gospodarstvu, kulturi, športu, turizmu, zabavi. Po raziskavi Mediane iz leta 2014 skoraj pol milijona uporabnikov vsaj enkrat dnevno preveri zadnje informacije, vremensko napoved, RTV-sporede ali katero drugo vsebino na teletekstu, kar pomeni, da še vedno ostaja med bolj branimi mediji.

Podnaslavljanje za gluhe in naglušne

Na voljo so podnapisi za večji del oddaj domače produkcije, mesečno je podnaslovljenih več sto oddaj, ki jih je mogoče spremljati preko teleteksta, od leta 2013 pa tudi v okviru spletnega video arhiva in mobilnih aplikacij, kjer je uporabnikom na voljo več kot 10.000 podnaslovljenih oddaj. MMC preko spletne televizije MMC TV omogoča tudi prenose televizijskih oddaj s tolmačem, kadar to ni mogoče v okviru rednega programa.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov