Po streho Slovenskega doma  v Monoštru bo svoj prostor dobila tudi sekcija porabskih študnetov pri Klubu prekmurskih študentov Foto:
Po streho Slovenskega doma v Monoštru bo svoj prostor dobila tudi sekcija porabskih študnetov pri Klubu prekmurskih študentov Foto:

Osnovna ideja programa temelji na želji po čim večji povezanosti s porabskimi študentskimi kolegi, saj jih povezuje skupna želja po izobraževanju, lastnem udejstvovanju izven študijskih obveznosti, gradnja socialne mreže in seveda jezik in zavedanje slovenstva. Meja, ki loči prekmurski in porabski prostor, je za KPŠ most, ki ponuja ustvarjalno energijo, zlasti pri krepitvi nacionalne zavesti mlade porabske populacije, ki pozablja svoj jezik in s tem posledično tudi svoje korenine. V KPŠ želijo preko sekcije porabskih dijakov in študentov - ne glede na kraj in državo njihovega izobraževanja - usposobiti mlade Porabce za samostojno delovanje. Program Mladi za mlade brez meja je skupek aktivnosti, ki jih bo v začetku koordiniral KPŠ, sčasoma pa naj bi vodenje prevzela njegova sekcija v Monoštru. Med aktivnostmi so v ospredju tečaji uporabne slovenščine, sodobnih komunikacij, okoljevarstva, čezmejnega sodelovanja in spoznavanja in seveda kulture.