Branko Simonovič je po 28 letih članstva izstopil iz DeSUS-a. Foto: Matej Grah/DZ
Branko Simonovič je po 28 letih članstva izstopil iz DeSUS-a. Foto: Matej Grah/DZ

Po poročanju Večera je Branko Simonovič iz DeSUS-a izstopil konec prejšnjega tedna. Član DeSUS-a je bil od leta 1994, da na listi stranke ne bo več kandidiral, je napovedal že pred časom.

"Gotovo je, da sam ne bom več kandidiral na listi stranke DeSUS, preprosto zato, ker se v zadnjem obdobju stranka ukvarja sama s seboj," je Simonovič 9. januarja dejal v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija. "Ne spoštujemo sklepov, ki so sprejeti na organih stranke, in sicer da smo zmerna opozicija, da nismo v zavezništvu s KUL-om, poslanci pa naj bi se zavzemali za uresničevanje programa stranke, torej za socialno in pravno državo. Z vso odgovornostjo trdim, da smo bili poslanci DeSUS-a pri uresničevanju programa DeSUS-a v tem parlamentarnem sklicu zelo uspešni," je zatrdil Simonovič.

Na vprašanje, ali se bo pridružil SDS-u, NSi-ju ali celo Naši deželi Aleksandre Pivec, pa Simonovič v oddaji ni konkretno odgovoril. "Gotovo bom svojo pot iskal med tistimi strankami, ki bodo imele posluh za spoštovanje, sodelovanje, povezovanje," je dejal.