Mario Fafangel. Foto: BoBo
Mario Fafangel. Foto: BoBo

Kar 70 odstotkov zaposlenih v javnem sektorju je namreč po zadnji analizi dobilo oceno odlično.

Očitno sem nekaj delal prav, je po družbenem omrežju X sporočil epidemiolog Mario Fafangel, da je strokovni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Ivan Eržen njegovo delo v času vodenja centra in posvetovalne skupine o covidu-19 ocenil z enko.

"Še enkrat bi šel čez vse to, ker smo lahko pomagali takrat, ko je bilo treba," je Fafangel februarja letos naznanil, da posvetovalna skupina, ki jo je lani tudi vodil, po treh letih končuje delo. Takrat se je hkrati poslovil s položaja vodje epidemiološke službe NIJZ-ja, kamor ga je na začetku epidemije imenoval nekdanji direktor Milan Krek.

"S Fafangelom sem odlično sodeloval, vrhunski epidemiolog, vrhunsko se je tudi postavil za svojo stroko," je povedal nekdanji direktor Krek, ki je prepričan, da si za svoje delo Fafangel nikakor ne zasluži ocene ena.

Najnižja ocena javnega uslužbenca je zelo resen signal, meni pravnik Rajko Pirnat. "V povprečju so ocene zelo dobre, velika večina je odličnih, kakšna nižja ocena je signal, da nekaj ni v redu, negativna ocena pa, jaz sploh prvič slišim zanjo," je za TV Slovenija komentiral Pirnat.

Po poročanju portala N1 naj bi Eržen oceno kasneje popravil na štiri. "Ko da nekdo oceno ena, mora za to oceno pač stati, da potem spremeniš iz ena na štiri, je to videti čudno, in spet je to videti, oprostite, politično," je še povedal Krek.

Na NIJZ-ju je TV Slovenija naslovila vprašanja, zakaj je bil Fafangel ocenjen z ena in ali so njegovo oceno pozneje res spremenili in zakaj, a odgovorov še niso dočakali.

Ivan Eržen. Foto: BoBo
Ivan Eržen. Foto: BoBo
Ivan Eržen dodelil Mariu Fafangelu najnižjo mogočo oceno za delovno uspešnost